New Profesional Consult 930 x 122

card

Oficial: Intră banii pe carduri! Beneficiază 2,6 milioane de români

Oficial: Intră banii pe carduri! Beneficiază 2,6 milioane de români

Citiți și: Intră banii pe card! 1.500 de lei pentru aceste persoane

Vești bune pentru milioane de români!

Ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Adrian Câciu, a anunțat când vor fi virați cei 250 de lei pe cardurile pentru alimente în luna august.

Citiți și: Poți să scoți bani de pe card, chiar dacă soldul este ZERO!

Aproximativ 2,6 milioane de oameni vor beneficia de această nouă tranșă de bani.

Adrian Câciu a declarat că, începând cu data de 14 august, cardurile de alimente (tichete sociale) vor fi alimentate cu suma de 250 de lei. Această măsură vine în sprijinul persoanelor cu venituri reduse, oferindu-le suport pentru achiziționarea de alimente sau mese calde.

„O nouă tranșă de 250 de lei va fi virată în luna august unui număr de aproximativ 2,6 milioane de persoane! Încărcarea cardurilor de alimente (tichete sociale) cu valoarea de 250 de lei va începe din data de 14 august pentru un număr de aproximativ 2,6 milioane de beneficiari eligibili,” a scris ministrul Adrian Câciu pe pagina sa de Facebook, potrivit dailybusiness.ro.

Începând din acest an, românii cu venituri mai mici de 2.000 lei beneficiază de carduri sociale pe care le pot folosi pentru cumpărarea de alimente sau pentru mese calde.

Aceste carduri sunt alimentate cu 250 de lei la fiecare două luni. În trecut, de acest ajutor beneficiau persoanele cu venituri nete mai mici de 1.700 de lei.

Ministrul Adrian Câciu a detaliat și categoriile de persoane care sunt eligibile pentru acest ajutor de stat:

Oficial: Intră banii pe carduri! Beneficiază 2,6 milioane de români

– Persoanele – copii și adulți – încadrate în grad de handicap grav, accentuat sau mediu, ale căror venituri lunare proprii sunt mai mici sau egale cu 2.000 lei.

– Familiile cu cel puțin 2 copii în întreținere, ale căror venituri lunare pe membru de familie sunt mai mici sau egale cu 675 lei.

– Familiile monoparentale, ale căror venituri lunare pe membru de familie sunt mai mici sau egale cu 675 lei.

– Familiile și persoanele singure care au dreptul la ajutorul de incluziune, conform Legii nr. 196/2016 privind venitul minim de incluziune.

– Pensionarii sistemului public de pensii și beneficiarii de drepturi acordate în baza legilor cu caracter special, ale căror venituri lunare sunt mai mici sau egale cu 2.000 lei.

– Persoanele fără adăpost, conform prevederilor legale în vigoare.

Cardurile sociale pot fi utilizate pentru achiziționarea de alimente sau pentru mese calde.

Puteți adăuga comentarii la acest articol pe Facebook, AICI.

Foto: Descriptiv

Eurial 555 x222
Pizza Sapori Italia 570 90