NOR CURIER 930X122

mașini second hand

Oficial! RAR va putea verifica kilometrajul mașinilor second-hand din orice țară UE

Persoanele care optează pentru a cumpăra mașini la mâna a doua din orice stat UE vor avea posibilitatea să verifice kilometrajul și istoricul mașinii.

Citiți și: Topul celor mai avariate mașini second hand din România!

Conform Digi24, peste doi ani, Registrul Auto Român va fi conectat la baza de date a tuturor instituțiilor similare din Europa.

Întreg istoricul mașinii se va putea vedea doar pe baza seriei motorului. Pe site-ul RAR se poate verifica, în momentul de față, doar istoricul mașinilor rulate în România, nu și cele din țările europene.

Citiți și: Studiu carVertical: Cele mai comune escrocherii de care trebuie să ne ferim la cumpărarea unei mașini second hand

Începând cu anul 2023, RAR se va putea conecta la bazele de date din Europa.

Kilometrajul unei mașini second-hand a devenit un aspect esențial la care se uită românii atunci când vor să-și achiziționeze o mașină.

Aceste valori ale kilometrajului reprezintă simple citiri. Legislația nu permite verificări suplimentare, vizavi de autenticitatea acestor valori. Acest lucru se va întâmpla in 2-3 ani, atunci când va deveni obligatoriu schimbul de informații la nivel UE”, a declarat Cristian Bucur, șef departament emologări individuale RAR, pentru Digi24.

Până când Registrul Auto Român se va putea conecta la bazele de date din Europa, românii trebuie să ofere o atenție sporită la o serie de detalii din interiorul mașinii, cum ar fi scaunul mașinii, volanul, schimbătorul de viteze, pedalele de accelerație, frână și ambreiaj.

Foto descriptiv: romaniatv.ro

 

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Un comentariu

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3