EcoMoto 930×122

cazuri covid

OMS, veste importantă în ceea ce privește numărul de cazuri COVID

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) vine cu un anunț îmbucurător în ceea ce privește evoluția cazurilor de covid-19.

Citiți și: Revine coșmarul „Covid-19”? Multe cazuri astăzi!

În ultima săptămână, OMS a raportat o scădere importantă a numărului de noi cazuri la nivel global.

Astfel, numărul noilor cazuri de covid-19 a scăzut cu 19% față de numărul raportat în cursul săptămânii precedente.

În ceea ce privește numărul deceselor, acesta este similar cu cel din săptămâna anterioară, potrivit raportului epidemiologic al OMS.

Pandemia a atins un vârf în ultima săptămână a lunii ianuarie, cu peste 22 de milioane de cazuri, conform Agerpres. La începutul lunii februarie aceste cifre au început să scadă.

Pe lângă veștile bune legate de scăderea numărului de noi cazuri, OMS a raportat şi o creştere constantă a sub-variantei BA.2 a Omicron care se poate transmite şi mai rapid.

BA.2 a reprezentat mai mult de o cincime din toate cazurile Omicron raportate la nivel global la începutul lunii februarie. BA.2 este în creştere atât în ţările cu o pantă ascendentă a numărului de cazuri de Omicron, cât şi în cele în care s-a înregistrat o scădere a cazurilor cu această variantă de coronavirus, a indicat organizaţia.

Foto descriptiv: DigiFM

Eco moto 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90