Donaris 930 x 122

trafic de minori

ONG-uri bănuite de trafic de minori! Recrutau fete virgine pe care la exploatau

Mai multe ONG-uri din Iași sunt bănuite că recrutau fete virgine pentru a le exploata.

Citiți și: Descinderi ample! Fete exploatate sexual, obligate să se prostitueze

Astăzi, 9 noiembrie, procurorii DIICOT Iaşi, împreună cu poliţişti de la Combaterea Crimei Organizate, au efectuat mai multe percheziţii la sediile unor ONG-uri şi la domiciliile unor persoane bănuite de trafic de minori, notează Antena 3.

„La data de 09.11.2022, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Iaşi împreună cu poliţişti din cadrul din cadrul B.C.C.O. Iaşi efectuează 5 percheziţii în municipiul Iaşi la domiciliile unor persoane fizice şi la sediile unor persoane juridice într-o cauză având ca obiect săvârşirea infracţiunii de trafic de minori”, a transmis, miercuri, DIICOT.

Citiți și: FATĂ DE 16 ANI, EXPLOATATĂ SEXUAL DE DOI ARGEȘENI. CE AU GĂSIT POLIȚIȘTII LA PERCHEZIȚII

Dosarul a fost înregistrat pe rolul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Iași în anul 2021.

Potrivit sursei citate, în cauză, s-a reținut faptul că, în perioada 2000-2016, mai multe persoane vătămate, minore la data comiterii faptelor, au fost recrutate prin intermediul unei organizații neguvernamentale și a unei agenții de modelling, înființate pe raza municipiului Iași, acestea fiind ulterior exploatate sexual, prin constrângere psihică (manipulare și abuz emoțional).

Fetele au fost recrutate ca să ajungă fotomodele de două organizații din Iași. Acestea acuză că erau abuzate sexual și torturate fizic după ce erau păcălite cu promisiunea că vor prospera și vor avea un viitor fericit.

Abuz sexual, abuz psihologic, acte de tortură și manipulare, toate aceste fapte ar fi avut loc la sediul comun al fundațiilor –  o agenție de modă pentru tineret și o organizație pentru implicarea tinerilor în proiecte civice.

Foto descriptiv: PUBLIKA.MD

NOR CURIER 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90