930×122 CAPRA 5

Imaculata Concepțiune

Operă de artă de peste 100.000 €, în centrul Piteștiului

”Imaculata Concepțiune”, una dintre sculpturile lui Adrian Ilfoveanu, a fost inaugurată, astăzi, în fața Business Forum Pitești.

Citiți și: Șofer imobilizat în trafic. Era căutat în toată lumea, dar l-au prins în Argeș

La eveniment au fost prezente și autoritățile locale.

Sculptura realizată în bronz este un dar din partea lui Adrian Ilfoveanu pentru orașul său natal, dar și pentru piteșteni. Sculptorul a declarat că, lucrarea „reprezintă momentul nașterii unei ființe”.

Citiți și: Tot ce e mai frumos în lume este la SIMFONIE!

750 kilograme de bronz și 987 de zile de muncă au fost necesare pentru crearea operei de artă. De asemenea, costurile sculpturii ar fi  estimate la peste 100.000 de euro.

Edilul Cristian Gentea a ținut să transmită public un mesaj de mulțumire și apreciere familiei Ilfoveanu pentru toată implicarea de care a dat dovadă de-a lungul timpului:

Poate că mare parte din moștenirea patrimonială a Piteștiului – clădiri, parcuri, urbanism, arhitectură – nu este nici excepțională și nici rară, dar este mărturia felului în care trăim.

Familia Ilfoveanu a atras spre Pitești atenția iubitorilor de artă în 2017, de când avem prima galerie privată de artă românească, pictură, sculptură, fotografie, în circuit național și internațional, realizată cu sprijinul financiar al omului de afaceri Gheorghe Badea. Mare câștig!

Astăzi, artistul Alexandru Ilfoveanu, sculptorul de care suntem de asemenea foarte mândri, ne oferă un alt dar, o lucrare în bronz ce va fi admirată în peisajul urban piteștean.

Mulțumesc în numele municipalității, domnilor Alexandru Ilfoveanu și Gheorghe Badea! Imaculata Concepțiune! Să ne bucurăm de artă!”, a transmis Cristian Gentea pe pagina sa de Facebook.

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

5 comentarii

  • Maxpax spune:

    Noroc cu slujitorii artelor, primarul Geantă mai are puțin și îi expiră mandatul și nu rămâne nimic după trecerea suavă pe holurile unei clădiri emblematice a înaintașilor piteșteni.

  • Harimari spune:

    Hido
    șenie cu ifose

  • Rona Hartner spune:

    Exact! Ori nu inteleg eu arta ori asta nu imi spune nimic …

  • Nikos spune:

    Am crezut ca e o gluma de pe site uri de katerinka…am ras vreo 10 min :))) Autorul se crede in jocuri video SF? Doamne Fereste ..zici ca e
    nasterea puiului lui satana….:))) 100mii de euro..Mor oameni si noi dam sute de mii de euro pe Hidosenii si caricaturi? :)))))))

  • Eduard spune:

    Depinde de fiecare dintre noi cum priveste arta. Eu apreciez pozitiv aceasta sculptura. Apreciez si intoarcerea la radacini, precum si oaza de cultura care e oferita de familia Ilfoveanu la galerie si libraria cafe. Bravo!

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90