New Profesional Consult 930 x 122

ora de vară 2024

Ora de vară, eliminată? Ce se întâmplă la final de martie

Ora de vară, eliminată? Ce se întâmplă la final de martie

România se pregătește să treacă la programul de vară. În ultima duminică a lunii martie, ceasurile vor fi date înainte cu o oră. Astfel, ora 03:00 devine ora 04:00.

Această modificare va duce la o zi de 23 de ore în loc de 24, iar românii vor dormi cu o oră mai puțin în acea noapte.

Ora de vară va fi în vigoare până în ultima duminică din octombrie, când se va reveni la ora standard. Pe data de 27 octombrie 2024, ora 04:00 va deveni din nou ora 03:00.

Ora de vară, eliminată?

Dezbaterile privind ora de vară și impactul său asupra vieții cotidiene și sănătății continuă să fie în centrul atenției în Uniunea Europeană.

În ultimii ani, Parlamentul European a susținut ideea de a renunța la schimbarea orei de vară. Inițial, se plănuia ca această schimbare să aibă loc în 2019, dar a fost amânată pentru 2021. Cu toate acestea, subiectul rămâne în discuție și în prezent.

Practic, statele membre trebuie să anunțe dacă doresc să adopte permanent ora de vară sau ora de iarnă. Cu toate acestea, până în prezent, decizia rămâne în continuare subiect de dezbatere.

Deși trecerea la ora de vară pare a fi o modificare minoră, experții în somn au identificat tendințe îngrijorătoare în această perioadă. Creșterea problemelor cardiace, tulburărilor de dispoziție și coliziunilor de autovehicule sunt semnele evidente ale unor ajustări dificile.

Foto descriptiv: Playtech.ro

Eurial 555 x222
Pizza Sapori Italia 570 90