New Profesional Consult 930 x 122

coplata

Pacienții care vor condiții mai bune în spital vor plăti sute de lei

Pacienții care vor condiții mai bune în spital vor plăti sute de lei

Citiți și: Manager Spital Mioveni: „Să nu se mai plece spre alte zone, cum ar fi București!”

De la 1 iulie, asiguraţii la sistemul asigurărilor sociale de sănătate care vor să fie internaţi în saloane cu grad ridicat de confort din cadrul spitalelor publice din ţară vor plăti cel mult 300 de lei pentru fiecare zi de spitalizare.

Așa prevede proiectul normelor de aplicare a Contractului-cadru din sistemul sanitar, consultat de Economica.net.

Citiți și: Pitești. Ce s-a întâmplat cu bărbatul înjunghiat azi-noapte, lângă Poliție

În prezent, niciunul dintre spitalele publice nu percepe tarife mai mari sau egale cu 300 de lei pe zi pentru cazarea la cerere în condiţii mai bune decât cele standard.

„Asiguraţii suportă, în cazul spitalizării continue, contravaloarea serviciilor hoteliere (cazare şi/sau masă) cu grad ridicat de confort, peste confortul standard, acordate la cererea acestora. Prin confort standard în ceea ce priveşte cazarea se înţelege salon cu minimum 3 paturi, grup sanitar propriu, cu respectarea normelor igienico-sanitare şi fără dotări suplimentare (televizor, radio, telefon, frigider şi altele asemenea), iar în ceea ce priveşte masa, cea acordată la nivelul alocaţiei de hrană stabilite prin acte normative.

Contravaloarea serviciilor hoteliere (cazare şi/sau masă) cu grad ridicat de confort se stabileşte de fiecare unitate sanitară furnizoare de servicii spitaliceşti, cu obligaţia asigurării accesului asiguraţilor la servicii medicale spitaliceşti acordate în condiţii hoteliere standard.

Contravaloarea serviciilor de cazare cu grad ridicat de confort nu poate depăși cuantumul de 300 de lei pe zi. Tariful pentru servicii de cazare nu se percepe pentru ziua externării”, reiese din proiect.

Detalii, AICI

Foto: Capital.ro/Descriptiv

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90