NOR CURIER 930X122

consultații la domiciliu

Pacienții vor putea chema medicul de familie acasă pentru consultații sau alte servicii

Autoritățile din domeniul sănătății propun, printr-un proiect de hotărâre pus luni în dezbatere de către Casa Națională de Asigurări de Sănătate (CNAS), ca medicii de familie să poată diagnostica și trata și la domiciliul pacienților, nu doar la cabinet, așa cum se întâmplă în prezent, potrivit avocatnet.ro

Citiți și: Trei pacienți morți în Spitalul de Psihiatrie! 29 sunt în stare foarte gravă!

Ce scrie în proiect

„Serviciile medicale adiţionale, servicii diagnostice și terapeutice

Citiți și: Avertisment. Românii au acces doar la medicamente scumpe!

Aceste servicii se pot acorda exclusiv asiguraţilor de pe lista proprie, la cabinet, la domiciliul asiguratului sau la locul solicitării, în cadrul programului de lucru sau în cadrul unui program de lucru prelungit prin încheierea unui act adițional la contractul încheiat cu casa de asigurări de sănătate, după caz şi sunt detaliate în norme.”

Aceste servicii diagnostice și terapeutice ar putea fi disponibile începând cu luna aprilie a acestui an și vor fi acordate de medicul de familie, în funcție de specializarea acestuia.

Conform aceleași surse, s-ar putea ca la domiciliul pacienților să se poată face proceduri diagnostice simple, precum luarea pulsului și a tensiunii arteriale, efectuarea unei electrocardiograme, a spirometriei (măsurarea volumului de aer expirat), pulsoximetriei (nivelul saturației de oxigen din organism), măsurarea forţei musculare cu dinamometrul sau diverse teste clinice.

Serviciile ce vor putea fi acordate pacienților la domiciliul acestora nu apar în proiect, dar vor fi stabilite prin norme ce vor apărea ulterior.

Important de precizat este faptul că, pentru a se aplica, proiectul trebuie mai întâi aprobat de Guvern și publicat în Monitorul Oficial.

Sursă foto principal: doctorulzilei.ro

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Un comentariu

  • Diana Parlea spune:

    Nu vin ei pediatrii sa-ti vada copilul bolnav din casa daramite medicii de familei. Acestia vor incasa doar banii in plus si te vor chema mort copt tot la cabinet, sunt sigur. No sa-si miste ei fundul pretios la domiciliul bolnavului..

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3