New Profesional Consult 930 x 122

acces

Părinții nu vor mai avea voie în incinta școlilor și grădinițelor

Părinții vor avea acces în incinta școlilor și grădinițelor numai când aceștia sunt invitați, precum și în situații de urgență, potrivit proiectului de Lege a învățământului preuniversitar, obținut pe surse de Edupedu.ro.

Citiți și: Încep înscrierile la clasa pregătitoare! Până când puteți depune cererile

În proiectul fostului ministru al Educației, Sorin Cîmpeanu, această prevedere nu se regăsea, mai notează sursa citată.

Legislația specifică faptul că părinții nu au dreptul să intre în școală oricum doresc. Accesul acestora în unitățile de învățământ este permis doar în anumite condiții.

Citiți și: Schimbare importantă în școli!

Spre exemplu, părinții pot fi prezenți în incinta școlii sau pe holurile unităților de învățământ când vin la ședința programată cu părinții, când și-au programat o discuție cu directorul sau cu un cadru didactic sau când participă la acțiuni organizate de asociația de părinți.

Consiliile de administrație sunt cele care stabilesc cum se face intrarea în școală a acestora: până unde au voie părinții să intre, cine îi însoțește, unde stă paznicul, ce documente ar fi necesare, etc.

Mai multe despre acest subiect pe Edupedu.ro

Foto: arhivă ePitești.ro/ descriptiv

NOR CURIER 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3