NOR CURIER 930X122

bulevardul republicii

PE AICI NU SE TRECE! NU LE MAI AJUNGE „ZEBRA”

Pe aici nu se trece! Nu le mai ajunge „zebra”. Traversările neregulamentare sunt la ordinea zilei în Piteşti, din această cauză având loc nu puține accidente rutiere în care sunt implicaţi pietoni.

Citiți și: Șoferii, obligați să reducă viteza! Amenzi uriașe!

Unul dintre locurile în care pietonii își pun viața în pericol este pe bulevardul Republicii, în faţa Teatrului ,,Alexandru Davila”. Deşi nu departe există două treceri de pietoni, majoritatea, de la tineri și până la pensionari, aleg să traverseze neregulamentar.

Poliţiştii Biroului Rutier Piteşti şi ai Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii au desfăşurat ieri în zonă o acțiune, în urma căreia mai mulți pietoni au fost sancționați.

Citiți și: Măsură tranșantă! Ce-i așteaptă pe pietonii care traversează cu ochii în telefon

Potrivit Codului Rutier, traversarea neregulamentară sau prin loc nepermis a străzii poate fi pedepsită cu amendă de până la 290 de lei. De asemenea, pietonii au obligația să se asigure în prealabil chiar și atunci când traversează strada pe marcajele pietonale.

Am scris în repetate rânduri despre șoferii care circulă cu viteză sau băuți la volan. Să fie clar, însă: și pietonii au o parte din vină pentru accidentele de circulație. De altfel, o arată și statisticile oficiale ale Poliției argeșene. Potrivit sursei citate, după viteza excesivă, traversarea neregulamentară a străzii de către pietoni este a doua principală cauză a accidentelor rutiere grave din Argeș (vă invităm să citiți amănunte AICI).

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90