New Profesional Consult 930 x 122

detitularizare

Pedeapsă grea pentru profesorii agresivi și cei care dau meditații

Profesorii care nu respectă regulile de etică și deontologie profesională, precum și cei care dau meditații elevilor din propria clasă sau care manifestă agresiune față de elevi ar putea fi de acum aspru sancționați.

Detitularizarea este luată în calcul ca sancțiune pentru dascălii mai sus menționași, potrivit Ministrului Educației citat de edupedu.ro

Sorin Cîmpeanu a menționat de această posibilă sancțiune într-o prezentare susținută vineri la Gala Elevului Reprezentant, organizată de Consiliul Elevilor din România, scrie edupedu.ro

Deși în ultima vreme s-a tot discutat de faptul că profesorii care fac meditații cu proprii lor elevi trebuie sancționați, până acum nu s-a precizat în ce ar putea consta aceste sancțiuni.

De asemenea, se discută și de înființarea unei comisii naționale care să vegheze la respectarea regulilor de etică în rândul profesorilor.

Aș îndrăzni să propun cele mai aspre sancțiuni pentru acei profesori care nu respectă aceste reguli. Detitularizarea  – pe de o parte facem efortul să mărim salariul, să îi atragem în sistem pe cei mai buni, dar cu o sancțiune care să nu le mai permită accesul pentru o perioadă, o să vedem ce spun juriștii, pentru că fapta trebuie să fie corelată cu sancțiunile (…) 5 ani -10 ani, ceva care să te doară, să te gândești.

La fel să fie taxate și faptele pentru acei profesori, îmi place să cred foarte-foarte puțini, care au tendința după această criză sanitară (…) să manifeste agresiune față de elevi. În momentul în care ai pe undeva un astfel de risc, cred că te gândești de două ori, de trei ori înainte să te manifești, în sfera bullyingului sau a altor tipuri de agresiuni.”, a declarat Sorin Cîmpeanu potrivit sursei mai sus menționate.

Foto principal: descriptiv/ Sursă: cotinianul.ro

555×222 grota rece

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90