930 pe 122 COSTACHE

Arges

Percheziții de amploare în Argeș! Traficanți de mașini săltați de mascați

La primele ore ale dimineții, polițiștii Serviciului de Investigarea Criminalitaţii Economice Argeș, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeș, au pus în aplicare 10 mandate de percheziție domiciliară, pe raza a trei județe, în vederea administrării de probatoriu într-un dosar penal referitor la săvârșirea infracțiunii de evaziune fiscală în formă continuată.

Percheziții la samsarii de mașini

Dintre activitățile de percheziție, 6 sunt pe raza județului Argeș, 2 pe raza județului Ilfov și 2 în municipiul București.
Din cercetările efectuate până în prezent s-a stabilit că, în perioada iunie 2020-decembrie 2020, o societate comercială cu sediul în judeúl Argeș ar fi achiziționat un total de 173 de autoturisme second hand (în valoare totală fără TVA de 13.672.047 de lei), din țări din spațiul comunitar precum Germania, Olanda Austria, Cehia, Polonia, Slovacia, Belgia, Danemarca, înregistrând doar partial aceste operațiuni comerciale. Din totalul autoturismelor achiziționate, reprezentanții societății ar fi omis înregistrarea în evidența contabilă și declararea la organul fiscal competent livrarea a 57 de autoturisme (în valoare totală de 5.288.696 de lei), iar pentru celelalte ar fi aplicat în mod eronat TVA la marja de profit, rezultând un prejudiciu ce a fost estimat la aproximativ 1.300.000 de lei, reprezentând TVA, impozit pe profit, dobânzi și penalități.
7 persoane urmează să fie conduse la sediul poliției pentru audieri, în baza mandatelor de aducere emise în cauză.
Activitățile de percheziție au beneficiat de sprijinul polițiștilor criminaliști, precum și de sprijinul luptătorilor Serviciilor pentru Acțiuni Speciale Argeș și Ilfov.

gic.ro

Comentarii

Donaris 570×90