Donaris 930 x 122

bcco pitești

PERCHEZIȚII DE AMPLOARE LA ACEASTĂ ORĂ

Percheziții de amploare la această oră. 4 grupări, formate din 24 de persoane, sunt vizate de percheziţiile care se desfăşoară astăzi, de la primele ore ale dimineţii, în județele Argeș, Constanța, Gorj, Buzău și Ilfov și în municipiul București. În total, polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate (BCCO) Pitești, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T. Pitești, fac 27 de percheziții domiciliare

Citiți și: Poliţia va putea intra în casele oamenilor fără mandat, ca să caute o persoană dispărută

În Argeș, descinderile au loc astfel: câte o percheziție în municipiile Pitești și Câmpulung Muscel, o alta în comuna Căteasca și 5 în comuna Rătești.

Potrivit anchetatorilor, membrii grupărilor sunt bănuiţi că ar fi clonat carduri bancare şi de carburant în ţări membre ale Uniunii Europene, folosind datele astfel obţinute pentru retrageri de bani şi alimentări cu carburant pe teritoriul altor state.

Citiți și: Video – Crima din Prundu. Percheziții în Ștefănești, la locuințele celor doi minori suspecți

Cele 4 grupări sunt bănuite de constituire a unui grup infracțional organizat, acces ilegal la un sistem informatic, fraudă informatică și operațiuni ilegale cu dispozitive sau programe informatice.

Până la această oră, în urma perchezițiilor au fost ridicate cititoare de carduri provenite din ATM-uri, dispozitive de copiere și stocare a datelor cardurilor bancare, dispozitive prevăzute cu microcamere video pentru înregistrarea codurilor PIN, componente si instrumente necesare confecționării unor astfel de dispozitive, precum și cannabis.

Din cercetări, polițiștii au stabilit că, în perioada mai 2016 – decembrie 2018, persoanele în cauză ar fi confecționat și montat dispozitive de copiere a datelor cardurilor bancare la ATM-uri din străinătate, respectiv dispozitive de copiere a datelor stocate pe carduri de alimentare cu combustibil la terminale de plată amplasate în țări membe UE.

Clonele de carduri astfel obținute ar fi fost folosite la retrageri de numerar în Taiwan, Hong Kong sau Republica Dominicană, precum și la alimentări cu carburant în România și Luxemburg, unde membrii grupărilor ar fi alimentat în mod fraudulos, în interesul altor persoane, combustibil în valoare de aproximativ 50.000 de euro.

Astfel, au fost păgubite 25 de persoane vătămate din Suedia, Finlanda, Olanda, Italia, Danemarca, Belgia și Estonia.

20 de mandate de aducere vor fi puse în executare.

Pentru soluționarea cauzei, polițiștii români au cooperat cu autorități judiciare din Suedia, Finlanda, Danemarca și Luxemburg, la sediul Eurojust fiind organizate reuniuni de coordonare.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operaţiuni Speciale și Unitatea Centrală de Analiză a Informațiilor din Poliția Română, iar la acțiune participă și luptători ai Poliției Capitalei, polițiști specializați în combaterea criminalității organizate din București, Constanța, Gorj, Vâlcea și Buzău și jandarmi.

211029-Bannere_web_voucher_200lei_650x200px

Comentarii

Donaris 570×90

Dacă vrei publicitate pe ePitesti.ro trimite mesaj la 0774 587 441 sau un email la [email protected] și te contactăm noi.

Trimite-ne știrea ta pe whatsapp la
0774 587 441