930×122 CAPRA 5

mioveni

Percheziții! Tinere traficate în apartamente din Pitești și Mioveni

Percheziții! Tinere traficate în apartamente din Pitești și Mioveni

Citiți și: Șoferi, mare atenție! Pe aceste drumuri sunt probleme serioase!

Polițiștii Direcției de Combatere a Criminalității Organizate – Serviciul de Combatere a Grupurilor de Criminalitate Organizată din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Structura Centrală, au documentat activitatea infracțională a două persoane.

Sunt cercetate pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de persoane, șantaj, proxenetism și influențarea declarațiilor.

Citiți și: Pitești. Accident grav, cu 2 mașini. Tânăr de 18 ani, dus la spital

Din cercetările efectuate în cauză a rezultat că, începând cu toamna anului 2021 și până în luna februarie 2024, persoanele cercetate, în baza unei înțelegeri prealabile, ar fi recrutat două persoane vătămate.

S-ar fi folosit de metoda loverboy. Au profitat de starea de vulnerabilitatea fetelor. Tinerele proveneau din medii defavorizate: condiție socială și situație materială precară.

Ulterior, ar fi fost exploatate sexual prin obligarea la practicarea prostituției.

Percheziții! Tinere traficate în apartamente din Pitești și Mioveni

Fetele erau duse în apartamente închiriate din țară: București, Constanța, Mioveni, Pitești, Târgoviște.

Dar și în Germania și Elveția. Proxeneții își însușeau sumele de bani obținute din activitatea infracțională.

„În luna august 2023, aceștia ar fi exercitat acte de constrângere psihică asupra uneia dintre persoanele vătămate, în scopul de a o determina să renunțe la intenția sesizării D.I.I.C.O.T. cu privire la infracțiunea de trafic de persoane.

Începând cu toamna anului 2021 și până în luna februarie 2024, una dintre persoane ar fi înlesnit unei femei practicarea prostituției.

I-ar fi asigurat transportul și cazarea în diverse locații din România, Germania și Elveția, beneficiind de sumele de bani astfel obținute.

De asemenea, în cursul lunilor noiembrie și decembrie 2023, aceeași persoană ar fi constrâns, prin amenințări cu exercitarea unor acte de violență, o rudă apropiată a uneia dintre persoanele vătămate, pentru a o determina pe aceasta să-i achite o datorie.

„Precizăm că ambele persoane sunt recidiviste, fiind condamnate anterior pentru săvârșirea unor infracțiuni de aceeași natură.

Percheziții! Tinere traficate în apartamente din Pitești și Mioveni

În prezent, acestea se află în cursul judecății în fond la instanță, într-o altă cauză penală instrumentată de procurorii D.I.I.C.O.T. – Structura Centrală. Având ca obiect și infracțiunile de trafic de persoane, respectiv trafic de minori, săvârșite în perioada anilor 2018 – 2019.

Ieri, 9 februarie, în urma a două percheziții efectuate, au fost găsite ambele persoane vătămate. Fiind descoperite și ridicate înscrisuri de interes pentru cauză, mai multe telefoane mobile, precum și alte mijloace de probă.

 

 

În aceeași zi, judecătorul de drepturi și libertății din cadrul Tribunalului București a dispus arestarea preventivă a celor două persoane, pentru 30 de zile”.

Foto: Descriptiv/ Video și info: Poliția Română

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570×90 MAIA