Donaris 930 x 122

informare isu arges

    Pericol imens! Avertizare de ultim moment!

    Pericol imens! Avertizare de ultim moment!

    Citiți și: Pompierii trag un puternic semnal de alarmă! Pericol MAJOR de incendiu!

    Perioada 30.04 – 01.05.2022

    Având în vedere precipitațiile semnificative înregistrate în bazinul hidrografic superior al râului Dâmbovița ce necesită funcționarea aproape permanentă a CHE Clăbucet (aferentă barajului Pecineagu) și avaria înregistrată la CHE Rucăr (aferentă barajului Sătic) ce va determina deversarea unui debit de aproximativ 14 – 15 mc/s pe albia veche a râului Dâmbovița, avertizarea populației riverane râului din localitățile argeșene trebuie urgentată.

    Localitățile sunt:

    – Rucăr,

    – Dâmbovicioara,

    – Dragoslavele,

    – Stoenești

    – Cetățeni

    Având în vedere creșterea debitului și nivelului râului Dâmbovița, este interzisă staționarea, camparea pe malurile cursului de râu și traversarea prin locuri neamenajate.

    Despre râul Dâmbovița

    Râul Dâmbovița este afluent al râului Argeș. Acesta își are izvorul în Munții Făgăraș pe versantul muntelui Curmătura Oticului. Cursul superior de la izvoare până la confluența cu Boarcășu este cunoscut și sub numele de Izvoru Oticului sau Râul Oticu (sursa Wikipedia, mai multe detalii – AICI).

    Foto: descripitv

    [555x222px]Joia-_pentru-copii_epitesti

    Comentarii

    Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

    NOR EXPRES 570×90