SPALATORIE MURAY  930×122

capuse

capuse1_97128100

Pericol mare! Zeci de persoane au ajuns la spital mușcate de căpușe

Pericol mare! Zeci de persoane au ajuns la spital mușcate de căpușe.

Citiți și: Spital din Argeș angajează! Salariul este de 7.766 lei

Crește numărul persoanelor care ajung la Urgențe deoarece au fost mușcate de căpușe. Teama este mare, știut fiind faptul pot fi declanșate boli deosebit de periculoase pentru om.

Cristina Cazacu, purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean de Urgență Pitești, trage un semnal de alrma în acest sens:

Citiți și: Manager nou la Spitalul Municipal Curtea de Argeş

La om, pot produce o serie de boli, cea mai cunoscută fiind Boala Lyme, de aceea este esențial acestea să fie îndepărtate la timp și corect.

 

NU ORICE MUȘCĂTURĂ DE CĂPUȘĂ POATE TRANSMITE BOALA LYME, dar trebuie știut că, netratată, această patologie poate afecta articulațiile, cordul și sistemul nervos.

În această primăvară, zeci de persoane s-au prezentat în Unitatea de Primiri Urgențe sau în cadrul Secției de Boli Infecțioase, pentru a solicita sprijinul specialiștilor în vederea extragerii căpușelor.

Din fericire, în niciunul dintre cele 42 de cazuri înregistrate din aprilie și până în prezent nu a fost necesară internarea, medicii specialiști recomandând tratament adecvat, la domiciliu.

Iată și câteva  sfaturi esențiale pentru îndepărtarea căpușei de pe tegument, la domiciliu:

Se dezinfectează locul cu alcool. Folosind o lupă, se extrage cu penseta căpușa, trăgându-i capul și nu corpul. (Dacă se apasă pe corp sau se aplică substanțe sau căldură, crește numărul de bacterii deversate în pielea omului, în cazul în care căpușa este infectată).

Se spală bine cu apă și săpun și se aplică, din nou, alcool sanitar sau iod/betadină.

Este esențial ca îndepărtarea să fie făcută în primele 12 ore de la înțepătură.

Se mai poate extrage cu servețelul prin înfășurare. În cazul în care rămân fracțiuni de căpușă în tegument, este recomandată prezentarea la medic, astfel, evitând un pericol.

Sursa foto: descriptiv

[555x222px]-CampanieVanzari-ePitesti

Comentarii

SPALATORIE MURAY  570×90