930 x122 grota rece

muscat de caine

Pericol public pe străzi! Un câine Amstaff scăpat din curte a sfâșiat un om!

Incident șocant în satul Dobrogostea din comuna argeșeană Merișani. Un bărbat a fost sfâșiat de un câine Amstaff scăpat din curte.

Citiți și: Gentea, reacție după ce consilierul Dinu a fost mușcat de câinele unui medic

Victima a fost pusă la pământ în plină stradă. Norocul bărbatului a fost faptul că prin zonă se afla un echipaj de poliție, care a intervenit imediat pentru a-l salva.

IPJ Argeș transmite:

„La data de 09 mai a.c., în jurul orei 17:00, în timp ce se afla în exercitarea atribuțiilor de serviciu, pe DN 7C, în localitatea Dobrogostea, un echipaj din cadrul Secției de Poliție Rurală Bascov a observat cum un câine rasa Amstaff a ieșit din curtea unui imobil și a mușcat un bărbat care se deplasa pe acostamentul drumului.

Polițiștii au intervenit, cu semnalele luminoase și acustice și au reușit să îndepărteze câinele, determinându-l, prin folosirea autospecialei, să intre în curtea imobilului de unde ieșise.

Având în vedere că bărbatul atacat de câine prezenta o plagă mușcată la nivelul antebrațului mâinii stângi și o altă plagă la mâna dreaptă, având secționat degetul mare, polițiștii i-au acordat primul ajutor și au solicitat un echipaj medical, în vederea acordării îngrijirilor de specialitate.

Ulterior, bărbatul, de 60 de ani, din Merișani, a fost preluat de un echipaj al Ambulanței și transportat la spital.

În urma celor întâmplate, polițiștii s-au autosesizat și au continuat verificările, identificând proprietarul animalului, în persoana unui bărbat de 68 de ani, din Merișani.

În cauză, a fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii prevăzute și pedepsite de art. 12, alin. 1 din OUG 55/2002, întrucât nu a luat măsurile necesare pentru a preîntâmpina atacul canin asupra persoanei vătămate.

De asemenea, s-a stabilit că proprietarul câinelui nu a luat măsura declarării câinelui periculos la poliție și nu a respectat obligația de a asigura portul unei botnițe sau a lesei pentru câinele său, motiv pentru care au fost aplicate două sancțiuni contravenționale, conform OUG 55/2002, privind regimul de deținere al câinilor periculoși sau agresivi, în valoare totală de 3.000 de lei.”

Foto descriptiv: Monitorul de Cluj

NOR CURIER 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90