NOR CURIER 930X122

Arges

PERICOL! RISC DE CUTREMUR ÎN ARGEȘ

Pericol! Risc de cutremur în Argeş. Potrivit unui raport al Consiliului Judeţean, oraşele Topoloveni, Ştefăneşti şi Costeşti se află amplasate în zone în cazul cărora un cutremur poate avea o intensitate maximă de VIII, iar municipiile Piteşti, Câmpulung și Curtea de Argeș şi oraşul Mioveni, în zone cu intensitate maximă de VII.

Citiți și: România, lovită de cutremur în toiul nopții!

Conform sursei citate, cele mai vulnerabile categorii de clădiri din județul Argeș în situația producerii unui cutremur puternic sunt următoarele:

-clădirile înalte (cu peste 5 niveluri) cu schelet din beton armat construite înainte de 1940 și fără protecţie antiseismică;

Citiți și: Șofer mort pe Autostradă într-un bolid de lux! A intrat în glisieră!

-construcţiile executate între anii 1950 şi 1976 potrivit normativelor de proiectare în vigoare atunci, care luau în considerare forţe seismice mai reduse;

-clădirile joase din zidărie şi din alte materiale locale executate tradiţional, fără control tehnic specializat.

În raportul Consiliului Județean se mai atrage atenția că în caz de mare cutremur avarierea unor anumite obiective ar putea produce pierderi de vieţi omeneşti, pagube materiale şi importante dezechilibre ecologice. Principalele obiective care pot genera astfel de efecte sunt barajele Vidraru, Râuşor şi Pecineagu. (Foto Arhivă: exercițiu ISU de simulare a unei intervenții în caz de mare cutremur în Pitești)

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90