- Publicat de: Madalina Iordachita
- 9-01-2023, ora 16:19
- Știri
Pericolul din farfurie. Se prepară imediat, dar e un risc pentru sănătate
Supă la plic cu până la 10 E-uri și până la 12,8 grame de sare , cu 156 % mai mult decât doza zilnică recomandată de Organizația Mondială a Sănătății, avertizează InfoCons.
Citiți și: Atenție la ce mâncați! Avertizare cu privire la produsele de postInfoCons a realizat un studiu pe baza etichetelor produselor tip supă la plic ce se regăsesc pe piața din România, fiind analizate 29 de produse.
Ca urmare a centralizării și analizării informațiilor ce se regăsesc pe etichetele produselor au rezultat:
Din punct de vedere al ingredientelor regăsite în compoziție:
– 89,66% au în compoziție tăiței / paste cu un procent cuprins între 44.9% și 93% din compoziția produsului
– 44,83% au în compoziție legume deshidratate cu un procent cuprins între 2.2% și 28.5% din compoziția produsului
Din punct de vedere al altor ingrediente regăsite în compoziție:
– la 62,07% dintre produsele analizate s-au regăsit arome , fără a menționa dacă sunt arome naturale sau alte tipuri de arome
– la 24,14% dintre produsele analizate s-au regăsit arome naturale
– la 44,83% dintre produsele analizate s-au regăsit condimente, fără a menționa ce fel de contimente s-au adăugat
Din punct de vedere al aditivilor alimentari regăsiți în supa la plic:
– 93,10% din produse au în compoziție E-uri ( aditivi alimentari )
Cantitatea de grăsimi variază între <0.5g și 18.9g, iar cantitatea de sare raportată pe 100 grame de produs s-a situat între 7g și 12.8g.
Foto principal: descriptiv/ Sursă: sfatulparintilor.ro