930×122 CAPRA 5

consiliul judetean arges

Peste 5 milioane € refacerea CJ Argeș

CJ Argeș a predat astăzi, 18 aprilie, amplasamentul Palatului Administrativ către constructor, iar de săptămâna viitoare va începe efectiv execuția lucrărilor.

Citiți și: De Ziua Unirii, Liviu Dragnea „a venit” la Pitești!

Este prima reabilitare a clădirii, după mai bine de 50 de ani de la darea în folosință.

Clădirea are o suprafaţă desfăşurată de 10.510 mp, cu o lungime totală de 80,68 m şi o lăţime de 16,38 m. Palatul Administrativ este situat în piaţa civică centrală a municipiului Piteşti şi a fost construit în anii 1969-1970, după un proiect aparţinând arhitecţilor Cezar Lăzărescu şi Mircea Ochinciuc. Dispunând de o arhitectură modernă care foloseşte o serie de elemente tradiţionale, compusă liniar, clădirea are subsol, parter, mezanin şi cinci etaje.

Citiți și: Argeș. În atenția șoferilor: Lucrări pe șoselele din județ. Se circulă greu!

Lucrări ar trebui finalizate în 21 de luni, pentru ca recepția finală să fie făcută pe data de 18 decembrie 2023. Valoarea totală a lucrărilor este de 27 milioane de lei, finanțare nerambursabilă.  (n.r. Din cele 27 milioane de lei, 10 milioane, cu TVA inclus, sunt contribuția CJ Argeș.)

Astfel, începând din această lună, pentru o perioadă de 2 ani, Consiliului Județean Argeș va funcționa în clădirea fostului Centru de Calcul din B – dul Republicii nr. 71, Pitești.

În imobilului situat în bulevardul Republicii nr. 71 s-au mutat următoarelor structuri din cadrul Consiliului Județean Argeș:

1. Președintele Consiliului Județean Argeș

2. Vicepreședinții Consiliului Județean Argeș

3. Administratorul public al Județului Argeș

4. Cabinetul Președintelui Consiliului Județean Argeș

5. Cabinetele Vicepreședinților Consiliului Județean Argeș

6. Secretarul General al Județului Argeș

7. Direcția Strategii Sinteze Proiecte cu Finanțare Internațională

8. Direcția Tehnică

9. Direcția Economică

10. Direcția Juridică Administrație Publică Locală

11. Direcția Cultură Turism și Tineret

12. Direcția Amenajarea Teritoriului și Urbanism

13. Serviciul Resurse Umane

14. Serviciul Monitorizare Lucrări Publice și Guvernanță Corporativă

15.Control Intern Managerial

Serviciile Audit Public Intern și Asistență Medicală și protecție Socială vor funcționa în cadrul imobilului situat în Pitești, bulevardul Petrochimiștilor nr. 18, județul Argeș.

Regia de Administrare a Domeniului Public și Privat al Județului Argeș R.A. și Serviciului Public Județean Salvamont – Argeș care, de asemenea, își aveau sediul în Palatul Administrativ s-au mutat pe str. George Coșbuc nr. 40, în Municipiul Pitești (sediul Regiei Județene de Drumuri Argeș).

555×222 grota rece

Comentarii

9 comentarii

  • Un cetatean spune:

    5 milioane de euro? Am citit despre constructii de zece ori mai excentrice care costa mult mai putin, iar pe noi ne costa asa ceva din banii nostri, adica din taxe si impozite, doar modernizarea? V-as spune ce as face cu bugetarii care gandesc si aproba asa ceva, dar acest site ar sterge comentariul, iar „autoritatile” (adica alti bugetari paraziti) m-ar persecuta…

  • Valentin spune:

    Banii, ca bani, dar au construit-o în maxim 24 luni, ”în anii 1969-1970”, și acum o modernizează în 21 de luni. Și garanția lucrării cât este? După 2 ani începe să se cojească pe la colțuri?
    Câte panouri fotovoltaice vor fi pe acoperiș? Cât polistiren pun la interior? Încălzire în pardoseală sau rămân caloriferele? Centrală proprie (poluează) sau Termo Calor? Termo Calor a făcut o ofertă pentru apă caldă și căldură la asemenea client? Uși de interior de lemn sau sticlă transparentă? Termopane la o clădire de patrimoniu?
    Din imagini se vede că ușile au fost luate. Cred că era necesar doar plăcuța de pe ușă.

  • Manul spune:

    Cu cinci milioane de euro construiești de la zero două clădiri, nu renovezi una. Dar dacă e cu dedicație, e și cu retur. Oricum Consiliul Județean are tradiție pe la faptele penale. Miroase nasol și de data asta.

  • Adi spune:

    Din pacate da banii bugetului din intreg judetul pt confortul baronilor locali dar daca bagau banii astia si faceau sectii pt imagistica radiologii ecografii ct rezonanta magnetica sa nu mai stam sa platim pe la pariculari ..a scuze alfel le am inchide afacerile bosilor ..dar problema e la noi ca nu stim sa protestam e democratic sa ti ceri drepturile.

  • Dolly spune:

    cladirea nu are numai un subsol…de ce spun acest lucru??/
    Fiindca aceasta cladire este pe structura fostei Hala de Carne din Pitesti care avea 1,2,3 subsoluri , locul unde „”carnarii”” tineau carnea pentru carmangerii…
    NU ma poate contesta nimeni fiindca mergeam cu vecinii sa cumparam carne de acolo in copilarie,( si atunci existau pilele, fiindca numai citiva copii intrau acolo trimisti de tatici) Si sa stiti ca vara ne imbracam bine fiindca acolo jos era destul de frig….deh…nu existau frigidere pe atunci…iar gheata de la racitoare se topea repede…

  • Moldoveanu spune:

    Ce vă surprinde 5 milioane euro! Toți banii dirijați de CJ au același traseu:: Peste 80% salarii și parandărături, 20% investiții!! Deci în realitate 1 milion euro, renovarea. Că doar n-o renova Casa Poporului,,,😂

  • Ion spune:

    Nu merită „locatarii” clădirii atâția bani!

  • Valcea iulian spune:

    Bună ziua!
    Degeaba comentam pe telefon.
    Când vin alegerile atunci avem putere de decizie.
    Asta ne place noua romanilor promisiuni.
    Drumurile sunt zob,centura Piteștiului de la cncd pana la send 92 .
    Piteștiului arata neîngrijit și fără nici o Investiție de o necesitate urgenta.
    Faceti drumurile,canalele care îți rup rotile mașinilor.
    Implementați taxa pe auto ca se sufoca Piteștiul de mașini rable.
    La alții se pot da bani pe rable la noi ….
    Akm.nu avem decât sa constatam investițiile gen schimbare granit( centru vechime catva ani) ,wc centru 500 mii.sala polivalenta câteva milioane euro,akm refacerea caldirii prefectura 5 mil euro și câte investiții făcute fără cap și fără sa tina cont de cetățeni.
    Oameni buni pe ce lume trăim nu putem face nimic stam și constatam cum cheltuiesc banii pe ce proiecte votează ei,
    De ce nu sunt luate în considerare dorințele cetățenilor.
    Chiar asa de adormiți suntem!!!!
    Păcat ca nu țin cont de opiniile cetățenilor decât în pragul alegerilor ,vin umbla peste tot după aia se pitesc și își fac mersul afacerilor.
    Un aparat stufos la Bugetari,Prinarie,Finanțe,Consiliul Județean Direcții etc.
    V am spus degeaba vb dacă tot pe aceștia ii votam.
    Nu am treaba cu x y z dar hai sa facem cu cap
    Drumuri, circulatie ok,parcări,
    Faceți ceva cu sitemul video de supraveghere sa poata vedea la el toate organele competente gen Politia,Jandarmeria ca asa putem face ordine.
    Sunt multe de clarificat și de discutat dar sa ai cu cine sa înțeleagă unde și când greșesc și sa ia masuri pentru cetățeni.
    Pentru ca ei Aparatul bugetar de la Primărie sunt aleși pentru bunul mers al Piteștiului.

  • Voinescu spune:

    O aroganta mai mare a asta nu s-a mai văzut pentru o conducere fără rezultate. Poate ar fi cazul sa consulte pe din Oradea, exemple mai bune sunt peste tot. O clădire care nici macar nu e de patrimoniu merita așa ingestie ? Cu banii aceștia se putea construi un spital pentru Piteșteni. Atunci am fi apreciat…

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90