930×122 CAPRA 5

MESERIE

PESTE 50% DINTRE TINERI ALEG MESERII PE CARE LE ÎNVAŢĂ RAPID

Unu din doi tineri ar alege o meserie care presupune mai mult efort fizic, dar pe care să o înveţe rapid – şofer, mecanic, vânzător, însă peste 65 la sută dintre părinţi îi sfătuiesc să aleagă profesii care necesită studii superioare – medic, avocat, profesor, potrivit unui studiu.

Citiți și: Meserie extrem de căutată, dar ocolită de români. Salariu – 8.000 de lei

Studiul „Meserii pentru România, realizat de D&D Research şi comandat de Bucegi, prezentat miercuri, arată percepţia românilor despre meserii şi profesii.

Astfel, peste jumătate dintre tinerii cu vârste între 18 şi 24 de ani s-ar orienta către o meserie din categoria aşa-ziselor „gulere albastre”, pentru că o astfel de meserie se poate învăţa rapid, le permite să lucreze oriunde în Europa şi le garantează câştiguri imediate.

Ce spun sociologii:

 Sociologul Dan Petre a explicat că tinerii sunt adepţii lucrurilor pe care le pot face rapid şi care le aduc rezultate imediate, iar în topul preferinţelor lor se află meserii ca şofer, mecanic sau vânzător. Un alt domeniu care pare să îi tenteze ţine de lumea artistică, mulţi visând să devină, spre exemplu, cântăreţi.

SURSA: MEDIAFAX

Supernova_2022_christmas_web_banner_555x222_ROM

Comentarii

570×90 MAIA