930×122 CAPRA 5

DONARE_SANGE

Piteștenii pot dona din nou sânge! Iată unde și când!

Piteștenii pot dona din nou sânge la caravana mobilă „O șansă pentru viață”.

Ca urmare a succesului de care s-a bucurat acțiunea de miercurea trecută, organizatorii au decis să revină în Pitești. Caravana va poposi iar în Piața Primăriei miercuri, 30 octombrie, donatorii fiind așteptați între orele 8:30 și 13. Amintim că donarea este benevolă, nefiind recompensată.

Organizatorii precizează din nou condițiile pe care o persoană trebuie să le îndeplinească pentru a putea dona sânge: să aibă vârsta între 18 și 60 de ani, greutate între 50 și 100 de kg la femei și între 60 și 100 de kg la bărbați, să nu fi avut intervenții stomatologice sau chirurgicale în ultimele luni, să nu aibă sau să nu fi avut în trecut hepatită (de orice tip), TBC, sifilis, malarie, epilepsie, bruceloză, ulcer, diabet zaharat, boli de inimă, boli de piele sau miopie peste (-) 4 dioptrii, iar în cazul femeilor să nu fie însărcinate, în perioada de lăuzie sau în perioada menstruală. Înainte de donare se recomandă consumarea unei căni cu ceai sau cafea și un mic dejun puţin consistent (cu legume și fructe, dar fără multe proteine şi grăsimi). Nu se fumează înainte şi după donare cu o oră. Potrivit organizatorilor, în urma donării sângele donatorului este împrospătat, imunitatea organismului crește, iar riscul de paralizie și de accident vascular se reduce cu aproximativ 30%. Evenimentul este organizat de o asociație și o companie de telefonie mobilă, împreună cu Centrul de Transfuzie Sanguină Pitești.

Programul de donare de sânge „O şansă pentru viaţă” are loc în întreaga țară și a fost lansat în mai 2008 cu scopul de a sprijini sistemul transfuzional românesc. Până în prezent, în cadrul programului au fost recoltaţi mai mult de 50.000 de litri de sânge, care au salvat peste 150.000 de vieţi omeneşti!

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3