930×122 CAPRA 5

accident

Pitești. Accidente în lanț în „curba căscaților”! Pe cine dăm vina?

Pitești. Accidente în lanț în „curba căscaților”! Pe cine dăm vina?

Citiți și: Se construiește un nou lot din această autostradă

Se muncește de zor la autostrada Pitești – Sibiu, dar până se va face legătura între actuala centură ocolitoare a municipiului Pitești și tronsonul aflat în lucru spre Curtea de Argeș va mai trece o vreme.

Din păcate, în tot acest timp vor continua să se producă și accidentele (unele grave) în curba aflată la sfârșitul autostrăzii A1 București – Pitești, care acum face legătura cu strada Serelor din Bascov.

Citiți și: Impact deosebit de grav lângă Pitești! Intervenție de urgență!

La un interval de câteva zile se întâmplă câte un eveniment rutier, mulți șoferi ieșind în decor. Nu degeaba este supranumită zona respectivă și „curba morții” sau ”curba căscaților”!

Un exemplu de azi, AICI: Accidentele continuă în super vestita curbă de pe Autostradă!

De ce zboară peste parapeți sau se înfig cu mașinile în aceștia?

Configurația tronsonului de drum (o curbă bruscă spre stânga la capătul unui drum de mare viteză) nu este o scuză!

REVENIRE EXPERIMENT EPITESTI VIDEO

Am parcurs centura ocolitoare în regim de autostradă a municipiului Pitești pe sensul spre Bascov și am întâlnit pe traseu toate semnele necesare de atenționare: semnul de terminare a autostrăzii, semnele de reducere succesivă a vitezei, atenționarea de zonă cu risc ridicat de accidente.

În vreme ce am fost singurii care am redus viteza, pe lângă noi treceau în viteză alți șoferi care abia în ultima clipă, aproape de curbă, încetineau.

Poliția, la rându-i, face deseori acțiuni aici, fie cu radarul, fie pentru conștientizare, dar nu poate disloca un echipaj special pentru zona cu pricina.

Accidentele sunt spectaculoase, cu mașini răsturnate, cu autoturisme care zboară la propriu peste parapeți, multe dintre ele grave sau chiar mortale.

Așadar, am intrat pe Autostrada A1 dinspre benzinăria Petrom de la Podul Viilor din Pitești și am condus cu viteză legală până în apropierea restricțiilor care ne semnalizau terminarea autostrăzii (cu un kilometru înainte!).

De acolo am sporit atenția și am urmărit toate semnele de circulație:

-atenție, autostrada se termină;

-limita de viteză este de 100 km/ora (de la 130km/oră cât este legal pe autostradă);

-din nou, atenție: autostrada se termină;

-urmează curbă la stânga;

-autostrada se termină în 500 de m;

-încep pe asfalt acele ridicături care fac mașina să trepideze pentru a te face atent. Sunt multe, foarte multe;

-limita de 60 de km/oră și urmează curbă la stânga;

-limita de 40 de km/oră și urmează curbă la stânga.

Așadar, șoferii mai mult că sigur nu sunt atenți sau ignoră cu bună știință avertizările, bazându-se prea mult pe mașinile lor sau pe aptitudinile lor de conducători auto.

Urmăriți VIDEOCLIPUL realizat de ePitești.ro cu MARE ATENȚIE! Observaţi maşinile care depăşesc autoturismul nostru, noi circulând cu viteza legală pe tronsonul respectiv.

Imaginile video le-am realizat acum doi ani! Doi ani presărați cu multe accidente în această zonă! În doi ani am observat că nimic nu s-a schimbat în comportamentul șoferilor, din contră!

Întotdeuna dăm vina pe alții, pe Poliție, pe autorități, pe nu știu cine! Dar noi, șoferii, sutem vinovați vreodată? Cu siguranță, DA!

De aceea am denumit-o generic „curba căscaților!”

Eco moto 555×222

Comentarii

2 comentarii

  • Constantin Stan spune:

    Făcut o macheta din tabla de masina politie ,reflectorizanta cu o rampa apinsa tot timpul și nu vor mai fi accidente. Pt ca senzația e sa reduci când vezi rampa aprinsa.

  • . spune:

    Da. Prea mulți români sunt prosti. Ii lăsăm să intre în parapeti? Nu. Ar trebui puse plăcute reflectorizante verticale lângă glisiere pe ambele părți ale sensului de ieșire de pe A1 așa cum sunt la Boita tot pe A1 și la Slatina sud pe DeX12. Sau, mai bine, să se facă ieșirea pe o singură bandă.

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3