930X122 MAIA

S.C. Salubritate 2000 S.A.

Pitești. Anunț pentru locuitorii unui cartier foarte important

Mâine, 08 noiembrie, se colectează deșeurile din HÂRTIE/CARTON, de la abonații casnici din cartierul Trivale, transmite societatea de salubritate.

Citiți și: Pitești. Campanie de colectare a brazilor de Crăciun

„Colectarea separată a diferitelor tipuri de deșeuri începe din casa fiecăruia dintre noi și este primul pas spre procesul de reciclare.

Exemple de deșeuri din material de tip hârtie/carton, care se pot recicla: ambalaje din hârtie/carton de la alimente, cutii din carton de la încălțăminte, cutii de la detergenți/cosmetice, cofraje pentru ouă, pungi din hârtie, hârtie de împachetat/ambalat, hârtie printată, facturi, ziare, reviste, cataloage de promovare, hârtie pentru corespondentă, calendare etc.

Citiți și: Pitești. Anunț important de la Salubritate. ,,Am dat startul!”

Nu se reciclează la hârtie/carton: hârtie contaminată cu resturi alimentare/ulei/grăsimi/vopsea/detergent lichid, hârtie cerată, bonuri fiscale, lavete de unică folosință de hârtie și hârtie igienică (cu excepția tubului de carton din interior) etc.

Cum aruncăm ambalajele din material de tip hârtie/carton?

-Ne asigurăm că ambalajele sunt curate și uscate!

-Le mărunțim/presăm cât mai bine posibil, pentru a ocupa cât mai puțin spațiu!

-Nu aruncăm ambalaje murdare de resturi alimentare!

-Contaminarea deșeurilor cu resturi alimentare face ca procesul de reciclare să devină mult mai greu sau, de cele mai multe ori, imposibil.

-Dacă un ambalaj este contaminat, adică murdar de resturi alimentare (ex. cutiile de pizza) va trebui sa îl separăm prin rupere sau tăiere:
:partea curată, necontaminată, o punem împreună cu deșeurile din hârtie/carton;
:partea murdară, contaminată, o punem la compost sau împreună cu deșeurile reziduale.

Deșeurile reciclabile din hârtie/carton, plastic/metal și sticlă pot fi aduse și în centrul de colectare a deșeurilor situat în Pitești, strada Dârzu (fostă Caporal Dogaru), nr. 12C sau în punctul de depozitare temporară din Târgul din Vale, nr. 25.

Recomandări!

• Utilizați șervețele de cârpă care se pot spăla!

• Folosiți mai puține șervețele la masa (evitați risipa)!

• Schimbați–vă obiceiul de a consuma cafeaua/ceaiul în pahare de unică folosință, folosiți o cană reutilizabilă!

Dacă, în timpul procesului de ridicare a sacilor/pubelelor, se găsesc depozitate, în interiorul acestora, alte categorii de deșeuri în afară de fracția pentru care se face colectarea, sacii/pubelele rămân neridicate de către echipajele de salubritate.

Colectarea separată a deșeurilor este obligație legală pentru toți cetățenii.

Pentru orice informații suplimentare sau sesizări, adresați-vă operatorului Salubritate 2000 SA, la următoarele contacte: dispecerat: 0248/636535, tel: 0248/636886, fax: 0248/215308, e-mail: salubritate@gmail.com.”, mai precizează sursa citată.

SMART KIDS 555×222

Comentarii

3 comentarii

  • Cititor spune:

    Daca cetațeanul face acest lucru si selectează! Trebuie sa.i fie scazut tariful la colectat gunoi!! Altfel este vrajeala cu …”ecologic”. Șmecherii castiga enorm de pe urma naivitații publice!! Practic la rampa de gunoi nu mai este nevoie decat de 2angajati!! Ca cetațeanul naiv a selectat!! Si șmecherașul decat baloteaza hartia si o vinde!! Si la ce volum se colecteaza, sumele sunt imense!! Deci!! Ok, colectare selectiva! Dar reducere de preț pe ridicarea gunoiului!!!

  • Mazilu mariana spune:

    Unde se pot colecta contra cost baterii de 1,5 în Pitești ? Sunt programe de acest gen ?

  • Tembelul Verde spune:

    Este clar: toate materialele reciclabile trebuie aruncate in tomberonul
    cu resturi menajere, daca le pui in tomberonul albastru nu vor fi
    ridicate decat daca respecta standardul Euro 8 (spalate, calcate si
    parfumate ). Halal consilu local, manca-ti-as !

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

SMART KIDS 570×90