Donaris 930 x 122

închisoare pitești

Pitești. Anunțul zilei privind o clădire emblematică!

Pitești. Anunțul zilei privind o clădire emblematică!

Citiți și: Transformare totală la Vila Florica

Ministrul Culturii, Raluca Turcan, a anunţat sâmbătă că urmează să semneze un ordin privind clasarea fostei închisori comuniste de la Piteşti ca monument istoric.

„În privinţa Memorialului Piteşti există deja o solicitare de înscriere în lista de patrimoniu UNESCO din partea Institutului pentru Cercetarea Crimelor Comunismului.

Această solicitare prevede înscrierea acestui obiectiv istoric, alături de alte patru închisori, Râmnic, Sighet, Jilava şi Aiud, în lista de patrimoniu istoric.

Până a demara această procedură, care este una de durată, pentru că presupune parcurgerea mai multor etape, în zilele următoare voi semna ordinul de clasare a Memorialului Piteşti, ceea ce înseamnă asigurarea unei protecţii din perspectivă patrimonială din partea Ministerului Culturii”, a declarat Raluca Turcan astăzi la Piteşti.

Pitești. Anunțul zilei privind o clădire emblematică!

Memorialul Închisoarea Piteşti este un muzeu privat aflat în interiorul fostului penitenciar de la Piteşti, unde s-a experimentat aşa-numita reeducare prin tortură a opozanţilor regimului comunist.

Consiliul Local al municipiului Pitești a adoptat într-o ședință recentă o hotărâre prin care și-a dat acordul pentru a prelua acest imobil de la proprietari.

Consiliul Local urmează să mențină statutul de muzeu actual, iar spațiile care acum sunt amenajate pentru birouri vor fi folosite pentru instituții din subordinea municipalității.

Detlaii, AICI – Raluca Turcan: În zilele următoare voi semna ordinul de clasare a Memorialului Piteşti

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90