930 pe 122 COSTACHE

atelier

Pitești: Atelier de creație gratuit pentru copii, în Piața Primăriei

Primăria Municipiului Pitești anunță organizarea ediției a doua a atelierului de pictură de icoane pe lemn, pentru copii – „IconArT – artă tradițională iconografică”,  în perioada 16 – 19 august, eveniment ce marchează sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului, promovând valorile spirituale și artistice autentice, de tradiție creștin – ortodoxă, prin realizarea de icoane în stil bizantin.

Citiți și: Mii de profesori au ieșit în stradă! Așa ceva nu s-a mai văzut în Pitești!

Deschiderea oficială a atelierului va avea loc marți, 16 august 2022, cursurile urmând a se desfășura pe parcursul a trei zile, de miercuri până vineri, între orele 18:00 și 20:00, în aer liber, într-un perimetru amenajat special în Piața Primăriei. La activități pot participa copii cu vârstele cuprinse între 8 și 14 ani, elevi în cadrul unei unități de învățământ piteștene. Locurile sunt limitate, atât cursurile, cât și materialele utilizate fiind subvenționate de către municipalitate.

Citiți și: Pitești: Spectacole, Exatlon, vânătoare de comori și multe alte surprize

Desfășurarea activității va avea loc sub îndrumarea unor restauratori de icoane recunoscuți pentru profesionalismul lor, doamnele Malvine Mocenco și Cătălina Tuică, experți ai Muzeului Viticulturii și Pomiculturii Golești, care îi vor iniția pe cursanți în arta picturii de icoane ortodoxe pe lemn.

Lucrările rezultate – mărturisiri de credință, în limbajul liniilor și al culorilor – vor fi expuse publicului în ziua de 20 august 2022, după vernisaj putând fi revendicate de către cei care le-au realizat, ca o recunoaștere a talentului, a muncii și a perseverenței lor.

Perioada când au loc înscrieri

Înscrierile la atelierul de creație „IconArT” vor fi înregistrate în perioada 29 iulie 2022 -10 august 2022, prin completarea formularului de înscriere și a documentelor privitoare la protecția datelor personale, disponibile pe site-ul Centrului Cultural Pitești, pe care doritorii le pot depune la sediul Centrului Cultural Pitești – Str. Craiovei Nr. 2, Bl. G1, Sc. C (Casa Cărții) sau le pot transmite, în format PDF sau scanat/fotografiat, prin e-mail, la adresa [email protected].

Reamintim că, prin semnarea formularelor, cei înscriși își asumă angajamentul de participare, renunțarea la un loc subvenționat urmând a fi anunțată în timp util, astfel încât copiii ce doresc să experimenteze arta tradițională autentică de pictură a icoanelor pe lemn să poată beneficia de oportunitatea oferită de municipalitatea piteșteană, prin acest atelier.

Documentele necesare înscrierii se pot descărca accesând link-ul: https://centrul-cultural-pitesti.ro/regulament-si-fisa-de-inscriere-iconart-arta-traditionala-iconografica-2022-editia-a-ii-a/

555 X 222 CUMPANA 2

Comentarii

New Profesional Consult 570×90