930 x122 grota rece

oi dedeman

Pitești. „Au băgat” oi și capre de Crăciun la Dedeman și Penny

Pitești. „Au băgat” oi și capre de Crăciun la Dedeman și Penny. Bineînțeles, titlul materialului este pamflet și trebuie tratat ca atare!

Update, ora 13.40.

Bogdan Aristănțoiu, purtător de cuvânt al Poliției Locale Pitești transmite pentru ePitești.ro:

„Ciobanul, împreună cu turma sa de oi au plecat către localitatea Bascov pe calea ferată, eliberând terenul.”

Din informațiile care ne-au parvenit după publicarea articolului, se pare că, aceasta staționa cu turma pe lângă cele doua magazine de ieri, 23 decembrie 2022.

Știrea inițială

Municipiul Pitești, județul Argeș, 24 decembrie 2022, ora 12.00.

O priveliște mai puțin normală pentru un oraș o găsim lăngă magazinul Dedeman și supermarketul Penny de pe bulevardul Nicolae Bălcescu, din Nordul orașului, bulevard intens circulat de mașini și pietoni.

Un cioban din Bascov își paște liniștit turma de oi și capre pe un teren privat (cel mai probabil). Sunt sute de animale, însoțite, bineînțeles, ca la orice turmă, și de câini.

Miros de nesuportat, mizerie, nămol, pericol de accidente!

Imaginile video sunt elocvente, priviți:

 

O hotărâre a Consiliulul Local Pitești, adoptată recent, interzice cu desăvârșire asemenea acțiuni. Este vorba despre hotărârea 283/2021 punctul 16. Spicuim câteva paragrafe:

Cu privire la creşterea animalelor şi păsărilor pe raza adminsitrativ-teritorială a municipiului Pitești, se stabilesc următoarele:

b) creșterea bovinelor, cabalinelor, ovinelor, caprinelor, porcinelor, a păsărilor de curte, etc., precum și accesul acestora pe domeniul public sau privat al municipiului Pitești, sunt interzise în lipsa autorizaţiilor şi acordurilor prevăzute de actele normative în vigoare, cum ar fi cele sanitar-veterinare, de mediu;

c) se interzice construirea de adăposturi improvizate, creşterea şi hrănirea constantă a animalelor în zona de siguranţă şi pe spaţiile verzi din jurul blocurilor de locuinţe, precum şi în blocurile de locuinţe aflate în proprietatea Municipiului Piteşti;

d) se interzice lăsarea liberă a animalelor şi păsărilor pe străzi, trotuare, spaţii verzi, terenuri virane ori în alte locuri publice, sacrificarea animalelor sau păsărilor pe străzi, trotuare, spaţii verzi, pieţe, oboare, parcuri;

h) se interzice eliberarea animalelor pe domeniul public sau privat al municipiului Pitești;

Mai multe despre această hotărâre a Consiliului Local Pitești, AICI 283-HCL-aprobarea-unor-masuri-si-actiuni… (2)

Precizăm că am luat legătura cu Poliția Locală a Municipiului Pitești, prin intermediul purtătorului de cuvânt Bogdan Aristănțoiu.

Acesta ne-a precizat că un echipaj a fost trimis rapid la fața locului. Vom reveni cu un punct de vedere al Poliției Locale și cu o eventuală remediere a situației.

 

555 X 222 CAPRA

Comentarii

6 comentarii

  • Anonim spune:

    Stupida lege, totusi. Nu ai voie sa cresti pasari de curte, oi si capre etc, dar ai voie sa cresti caini si pisici, inclusiv la bloc, ca sa nu mai zic de animalele alea maidaneze care inca sunt numeroase prin toate cartierele sau de porumbeii care sunt o adevarat plaga daca tinem cont de mizeria pe care o fac…

  • Daniel spune:

    Sunt total de acord cu dumneavoastră dle.anonim. Se pare că oamenii s-au boierit atât de mult încât le este silă de tot ce înseamnă animal, pasare, mirosuri si alte lucruri care afectează confortul omului comod. Sper sa vina o criza atât de mare încât să revenim la cele de baza, cum erau lucrurile înainte, când eram copii. Cine muncește va avea, cine nu, sa moară de foame din partea mea! Succes!

  • Anonim spune:

    Da ce sensibili, mai degrabă răi, auzi porumbeii o plagă, și tu ești tot o plagă…

  • Petre Pretiosu spune:

    N-au ce căuta turme de animale la mai puțin de 500 de metri de zone locuite.
    E lege.Dece nu se respectă?
    Ce face poliția?

  • Sorin spune:

    Dar oile din instituțiile statui pot umbla nestingherite????întreb pentru domnul care păstorește municipiul.

  • Anonim spune:

    @ Anonimul amator de porumbei – Nu e nimeni rau, doar ceva mai bine informat decat tine. Banuiesc ca nu stii ce inseamna sa ai un stol de vreo 15-20 de porumbei care si-au facut cuiburile pe un bloc, sa vezi cata mizerie imprastie pe toti peretii si in jur. Si nu stii nici cat de toxice si periculoase sunt dejectiile lor. Probabil esti genul care se bucura cand se duce cu copilul in Piata Primariei si vede cum copilul alearga dupa porumbei. Dar sa-ti dau un pont, daca copilul tau s-a impiedicat si a pus mana pe asfaltul acoperit de gainat de porumbel iar tu nu l-ai spalat si dezinfectat imediat pe copil pe maini, iti garantez ca in cateva ore copilul va avea simptomele uneia din multele boli periculoase pe care le transmit acesti porumbei prin dejectiile lor. Fa un experiment, lasa un gainat de porumbel pe masina ta mai multe zile si apoi vezi ce a patit vopseaua masinii sub el, poate asa vei percepe macar una dintre caracteristicile periculoase, cata aciditate contine.

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3