930×122 CAPRA 5

impozite

Pitești. Ce se întâmplă în 2024 cu taxele și impozitele

Pitești. Ce se întâmplă în 2024 cu taxele și impozitele

Citiți și: Gentea anunță o nouă investiție majoră în Pitești!

În Pitești, impozitele și taxele locale pentru 2024 sunt indexate cu rata inflației pe 2022, fără alte majorări, anunță municipalitatea.

Impozitele și taxele locale în municipiul Pitești, pentru anul 2024, au fost stabilite, conform prevederilor Codului fiscal.

Citiți și: Obligație pentru proprietarii de apartamente și mașini. Taxa ce nu mai poate fi evitată!

Asta având în vedere rata inflației pentru anul 2022 – 13,8%.

Pentru detalii și exemple, pe categorii, accesați link-ul https://www.primariapitesti.ro/informare-privind…

Și în anul 2024 se acordă bonificația la nivelul maxim de 10% pentru plata cu anticipație a impozitului pe clădiri, terenuri și mijloace de transport, datorat pentru întregul an 2024, de către persoanele fizice, până la data de 31 martie 2024 inclusiv.

Cuantumul impozitelor datorate se poate afla și achita, de către fiecare contribuabil persoană fizică, persoană fizică autorizată sau persoană juridică, la adresa https://www.primariapitesti.ro, secțiunea „Servicii on-line/Impozite și taxe locale – informare, plată electronică, depunere declarații”.

Sistemul este disponibil din luna mai 2003.

Iar la adresa www.ghiseul.ro, secțiunea „Plată cu autentificare”, de către fiecare contribuabil persoană fizică sau persoană fizică autorizată.

Acest sistem este disponibil de la data de 16 iunie 2011, după autentificarea corespunzătoare în fiecare sistem.

Pitești. Ce se întâmplă în 2024 cu taxele și impozitele

Din data de 16 iunie 2020, www.ghiseul.ro este disponibil și pentru persoanele juridice.

Informațiile privind depunerea on-line a cererii pentru emiterea credențialelor de acces pentru www.ghiseul.ro în cazul persoanelor juridice sunt disponibile la adresa https://www.primariapitesti.ro, secțiunea „Servicii on-line”.

Pentru plățile efectuate cu carduri, prin intermediul Internetului, la adresa https://www.primariapitesti.ro sau la adresa www.ghiseul.ro – secțiunea Primăriei Municipiului Pitești – și prin intermediul POS-urilor, contribuabilii nu datorează comision.

Rata inflației pentru anul 2022 de 13,8% este afișată pe site-ul Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației și pe site-ul Ministerului Finanțelor (http://www.mfinante.gov.ro).

Eco moto 555×222

Comentarii

Un comentariu

  • Cris spune:

    Legea care dovedeste ca banii astia se duc pe salariile bugetarilor ca sa ne hartuiasca asministrativ,tot pe noi !
    Altfel de ce s-ar mari niste dari cu procentul inflatiei?Se maresc salariile ,ca sa mentina puterea de cumparare (pt ca asta nu e doar uman ci si obligatia celor care produc aceasta inflatie prin incapacitate lor de a gestuina economia) dar si ca sa mentina pe roti economia asta proasta bazata pe consum …
    Din taxe se fac si investitii deci daca costa mai mult iluminatul stradal,asta e,nu mai ajung pt modernizari dar nu maresti darile…Si asa fara fonduri UE am fi in epoca de piatra cu analfabetii astia de PSDei….

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3