NOR CURIER 930X122

comisia de circulație

Pitești. Decizie față de intersecția „celebră” din Războieni

Update, 7 iulie: Pitești. Decizie față de intersecția „celebră” din Războieni

Citiți și: Gentea anunță o nouă investiție majoră în Pitești!

Circulația din sensul intersecția cu sens giratoriu din Războieni nu se va modifica. Cel puțin nu în viitorul apropiat.

Asta au decis membrii Comsiei de circulație în ședința ce s-a desfășurat în această săptămână.

Citiți și: Pitești – Exclusiv. Încă un Kaufland în cel mai tare cartier din oraș!

ePitești a luat legătura cu Dănuț Dinu, membru al Comisiei și fost polițist rutier.

Acesta ne-a prezentat argumentul care a stat la baza acestei hotărâri:

A rămas să se respecte sensul giratoriu. Înainte era ceva cam cum s-a propus acum, dar înainte era cu ocolire, era altceva. Acum e sens giratoriu, s-ar bulversa cu totul situația. Oamenii s-au obișnuit, nu poți să schimbi niște lucruri care sunt foarte importante în trafic de azi pe mâine.

O să mai vedem, dar deocamdată nu. Altfel lumea va fi bulversată. Nu e ușor, e o intersecție foarte dificilă.

Într-adevăr, acolo e pe urcare și marea majoritate intră în cartier. Dar deocamdată s-a luat decizia, în urma votului, să rămână pe sens giratoriu și cu respectarea normelor legale privind prioritatea în sensul giratoriu”.

Pitești. Decizie față de intersecția „celebră” din Războieni

Știrea inițială, 4 iulie: Pitești. O intersecție celebră se schimbă!

Joi, de la ora 15, Comisia de circulație a municipiului se întâlnește într-o nouă ședință.

Așa cum v-am anunțat, ședința va fi transmisă live.

Una dintre propunerile care se regăsesc pe lista Comisiei are legătură cu circulația din intersecția cu sens giratoriu a străzilor Războieni cu Nicolae Dobrin.

Mai precis, se dorește modificarea regulilor de circulație existente în intersecția respectivă.

Concret, propunerea este următoarea: autovehiculele care circulă dinspre strada Exercițiu să aibă prioritate pe urcare, către strada Independenței, și invers

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

18 comentarii

  • Un cetatean spune:

    Zau, abia acum au descoperit astia din comisia „inteligentilor” ceea ce stie toata lumea, ca intotdeauna benzile care sunt in panta de urcare trebuie sa aiba prioritate? Asta ar fi valabil inclusiv pe Calea Bucuresti, pe care se face, la orele cand ies oamenii de la serviciu, coada de urcare de la Ramada pana in intersectia de la ceas, dar acolo trebuie sa se dea prioritate „bastanilor” care vin de la Prefectura, ca doar n-o sa stea Manzana si pesedistii lui prea mult la semafor ca sa urce „prostii” care vin dinspre Podul Viilor. Mi-e asa de lehamite de „administratia” asta a noastra care face inclusiv sensurile unice si prioritatile rutiere be baza de pile incat le-as da suturi in dos functionarilor peste tot pe unde i-as prinde…

  • Iuliana spune:

    Un lucru util.

  • Bogdan spune:

    ar trebui facuta pasarela intre str nicolae dobrin si str burebista, si astfel nu ar mai fi aglomerat la nicio ora. dar primarul vrea semafoare.

  • Un cetatean spune:

    O comisie de doi bani a zapacit circulatia in tot orasul mai ales cu semafoarele puse din suta in suta de metri Parca era vorba de economie de curent asa a inteles comisia sa faca economie?

  • Ursu spune:

    in tot mun.Pitești se circulă ca la Baghdad

  • Minca marian spune:

    cei care comentati pe aici poate faceti bine sa mai mergeti si cu autobuzele ca nu sunteți născuți in masini daca aveti cate trei masini in familie nu inseamna ca trebuie sa le folositi pe toate cat despre cel care comentează de manzana el nu locuieste pe acest traseu locuieste langa izvorul de apa care duce la piata ceair.asa ca vorbim sa ne aflam in treaba .d

  • Eugen spune:

    o comisie coordonată de acest primar „semafor” care este atotștiutor, dar în esență are o gândire că și mișcarea brawniana, fara nicio logică, însă tot ce propune trebuie sa fie pus în practică. O rușine pentru acest oraș, numai betoane, arene și stadioane…..

  • Sorin spune:

    de ce nu lasa si la urcarea de pe teilor spre trivale o banda ca sensul giratoriu de la scoala militara are loc pt 3 ce nu mai pot intra unii la blocul nou pot sa o faca prin padure .

  • Sorin spune:

    Și uite asa se trezi gentea cel isteț din vis

  • Un cetatean spune:

    @Minca Marin – Iti dai seama ca te-ai dat de gol? In clipa in care ai sugerat ca stii unde sta Manzana crezi ca mai poti sa pretinzi ca esti impartial? Recunoaste, esti unul dintre bugetarii care au fost angajati de pe urma pilelor la Smantana si pesedistii lui… In plus, e mai mult decat nesimtire sa-i insulti pe cetatenii Pitestiului la gramada, pe motiv ca ar avea cate trei masini in familie si nu le e rusine ca merg cu masina in loc sa mearga cu autobuzele (ca de!, doar alde Smantana si partidul lui au voie, ba chiar pe gratis, pe banii contribuabililor care le platesc benzina, soferul si masina)… Ba, bugetarilor pesedisti angajati pe pile si spagi, macar aveti bunul simt si nu va mai etalati tupeul pe internet cand vorbesc oamenii obisnuiti din oras, fiindca nu se lasa nimeni prostit. Taceti dracului din gura, ca timpul trece, leafa merge, iar daca ii enervati pe pitesteni cu nesimtirea voastra s-ar putea sa nu va mai mearga…

  • Marica spune:

    Înteleg cã toti sunteti nemultumiti. Nu numai de primar, ci si de consilierii municipali, care sunt din toate partidele. Am înteles cã ati dori cã Pitestiul sã aibã numai câteva intersectii semaforizate, iar când vã apropiati de ele, primarul „semafor” sã le commute imediat pe culoarea „verde”. Dar nici atunci nu ati multumiti pentru cã voi stiti numai sã criticati. Dacã vã chinuie inteligenta, faceti propuneri pertinente si vã vor aprecia toti pitestenii.

  • Tusgireanu spune:

    Niște handicapați, toate orașele vor să scape de semafoare pentru fluidizare, iar în Pitești sunt din 50 în 50 m.

  • Alt Cetatean spune:

    Pai si cum ii mai pica domnii politisti pe cei ce sustin proba practică pt. examenul auto ? 🙁

  • Toto spune:

    Tot înainte domnilor …chiar dacă trebuie scoateți tancurile !!!

  • Anonim spune:

    Declaratiile explicative ale celor din comisia „inteligentilor” mi se par penibile. De ce nu ofera date concrete? Exista vreun studiu (mare vorba „studiu”‘, in fapt o simpla numaratoare a celor care urca sau coboara pe diferite orare de timp) care sa explice statistic ca nu trebuie sa aiba prioritate cei care urca? Sau invers? Auzi explicatie: bulversare! Pai, bai, comisie, daca nu sunteti capabili sa gasiti solutii mai bune ziceti pa!, plecati dracului la ceea ce va pricepeti. E ca si cum i-ai spune unui om bolnav de cancer ca nu e cazul sa faca chimioterapie fiindca ii cade parul! Penibililor!

  • Gogu spune:

    eu zic sa închidă intersecția,sa facă o ieșire/ întrare dinspre Albota și alta dinspre Mosoaia și prioritate cei care vin dinspre A1.In final o vizita la LSM .

  • Gogu spune:

    asa este când frizerul se ocupa de contabilitate, inginerul de medicina și țăranul de toate.se vad rezultatele după 33 de ani.

  • Clevetici spune:

    Adevarul e ca in ultimii 5-10 ani, de cand s-a eliminat taxa de prima inmatriculare, se importa 500.000 – 900.000 de masini second hand pe an si asta duce la aglomerarea oraselor.
    Oricum s-ar schimba semafoarele cu sensuri giratorii si oricate sensuri unice s-ar mai crea in oras, aglomeratia la ore de varf va duce la blocaje.
    Tineti cont ca dupa pandemie unii au invatat sa lucreze de acasa (de exemplu: pitesteni care lucrau la birouri la Dacia Mioveni) si tot e aglomeratie pe strazi.
    Deocamdata Romania nu are solutii.
    Franta a luat solutii radicale, de neimaginat la noi:
    – limitarea vitezei la 30km/h in Paris, reducerea nr. benzi auto si cresterea celor de biciclete etc.

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3