pizzeria sapori  930 122

accident

Pitești: Doi copii care se aflau pe trotinetă, accident cu un autoturism

Pitești: Doi copii care se aflau pe trotinetă, accident cu un autoturism

Citiți și: Accident grav aproape de tunelul de la Momaia al autostrăzii Pitești – Sibiu!

Doi minori, de 10, respectiv 15 ani, au ajuns aseară la Spitalul de Pediatrie Pitești, în urma unui accident rutier.

Incidentul s-a produs aseară, în cartierul Prundu, iar cei doi minori se aflau pe o trotinetă electrică în momentul în care s-au lovit de un autoturism.

Citiți și: Impact devastator: Trei mașini făcute praf de un șofer care a fugit de la locul faptei

La fața locului s-au deplasat pompierii SMURD, care au acordat îngrijiri medicale victimelor și, ulterior, au asigurat transportul către spital.

Pitești: Doi copii care se aflau pe trotinetă, accident cu un autoturism

Victimele au fost un băiețel de 10 ani, care prezenta zgârieturi la nivelul mâinilor și picioarelor și o fețiță de 15 ani, care prezenta suspiciune de fractură la mâna dreaptă.

Urmează ca polițiștii să stabilească cu exactitate cum s-a produs accidentul și să ia măsurile ce se impun.

În cauză se fac cercetări pentru vătămare corporală din culpă.

Reguli privind utilizarea trotinetelor electrice și a bicicletelor pe drumurile publice, prevăzute de cadrul legal instituit prin legislația rutieră:

– Dacă un drum este prevăzut cu pistă pentru biciclete, bicicletele și trotinetele electrice vor fi conduse numai pe pista respectivă.

În lipsa acestei piste, circulația trotinetelor electrice este permisă numai pe sectoarele de drum unde viteza maximă admisă este de 50 km/h (art. 41 alin.3 din OUG 195/2002R).

– Pentru a conduce o bicicletă sau trotinetă electrică pe drumurile publice, conducătorul trebuie să aibă cel puțin 14 ani (art. 70 alin.2 din OUG 195/2002R), iar casca de protecție este obligatorie pentru conducătorii de biciclete și trotinete electrice a căror vârstă este sub 16 ani, atunci când se deplasează pe partea carosabilă (art. 70 alin.4 din OUG 195/2002R).

– Se interzice transportul pasagerilor pe trotinetele electrice (art. 70 alin.5 din OUG 195/2002R).

– Se interzice conducătorilor de bicicletă sau trotinetă electrică, după caz, să traverseze drumurile publice, pe trecerile destinate pietonilor, în timp ce se deplasează pe bicicletă sau trotinetă electrică (art. 161, alin.1, lit. m din HG 1391/2006)

– Se interzice conducătorilor de bicicletă sau trotinetă electrică, după caz, să circule în interiorul localităților în care nu funcționează iluminatul public, precum și în afara localităților, fără a purta îmbrăcăminte cu elemente fluorescent-reflectorizante, de la lăsarea serii până în zorii zilei sau atunci când vizibilitatea este redusă (art. 161, alin.1, lit. o din HG 1391/2006)

Nerespectarea normelor privind circulația bicicletelor sau a trotinetelor electrice constituie contravenție, și se sancționează cu amenzi prevăzute în clasele a II-a și a III -a de sancțiuni,

 

Puteți comenta acest articol pe Facebook, AICI.

PIZZERIA SAPORI 555 222
570×90 MAIA