930×122 CAPRA 5

Caravana Zâmbetelor

Pitești. Eroi pentru alinarea copiilor internați la Pediatrie

Pitești. Eroi pentru alinarea copiilor internați la Pediatrie

Citiți și: Argeș: Minune după Paște – Dumnezeu îi întinde mâna unui copil de 14 ani lovit de TIR

La Spitalul de Pediatrie Pitești, o notă de schimbare aduce zâmbete și speranță pe secția de recuperare neuromotorie, recent modernizată.

Inițiativa aparține ,,Caravanei Zâmbetelor”, un proiect remarcabil care se bazează exclusiv pe voluntariat, singurul de acest fel din România.

Citiți și: Pitești. Astăzi s-a scris istorie la Spitalul de Pediatrie. Este vis!

Acest colectiv de inimi generoase a inaugurat amenajarea spațiului comun de la etajul șapte.

Voluntarii s-au implicat cu sufletul prin crearea un mediu mai prietenos pentru copiii internați.

,,Caravana Zâmbetelor” nu este la prima sa acțiune de acest gen.

În trecut, de Crăciun, voluntarii asociației au adus magia sărbătorilor în spital.

,,Caravana Zâmbetelor” a colaborat atunci cu școli și grădinițe din Pitești și Mioveni pentru a aduce bucurie în inimile micuților pacienți.

 

Detalii despre subiect puteți re (citi) AICI – 100 de inimi mici, pline de emoție, au primit vizita lui Moș Crăciun și a îngerilor săi

De această dată, pereții holului de la etajul șaptelea au fost transformați într-un spectacol vizual, cu desene animate și culori vii, care îi încurajează pe copii să participe la tratamentele necesare cu mai mult entuziasm.

Faptul că acești copii sunt internați pentru perioade de aproximativ două săptămâni face ca acest mediu pozitiv să fie crucial în îmbunătățirea experienței lor spitalicești.

De asemenea, Caravana a continuat tradiția generozității, oferind cadouri și baloane.

Iar deserturile dăruite de voluntari au adus un strop de dulce în viața de zi cu zi a copiilor.

Pitești. Eroi pentru alinarea copiilor internați la Pediatrie

Aceste gesturi mici, dar semnificative, demonstrează că empatia și bunătatea pot face o diferență majoră.

La inaugurarea amenajării spațiului comun de pe etajul al șaptelea al secției de recuperare neurmotorie au luat parte managerul spitalului de Pediatrie – Tudor Ionescu, Adela Silveanu –  director în cadrul instituției spitalicești, Andreea Gheorghe, fondator proiectului ,,Caravana Zâmbetelor”, voluntarii care s-au implicat direct în modernizarea secției, Adrian și Elena Neagu, personalul spitalului și micuții cazați pentru tratament.

Managerul Spitalului de Pediatrie, Tudor Ionescu, declară că acest decor vesel și animat îi ajută pe copiii care petrec 14 zile internați pentru tratament să tolereze mult mai bine această perioadă:

 

Andreea Gheorghe, fondatoarea asociației, subliniază că acesta este unul dintre cele mai mari și mai frumoase proiecte pe care asociația a avut prilejul să-l realizeze.

Iată ce declară aceasta:

 

Adrian și Elena Neagu, s-au implicat 100% în implementarea proiectului, contribuind în mod direct la decorarea secției.

Cei doi voluntari, producătorii de fototapet Wall Deco, au fost cei care au redat viață secției de recuperare neuromotorie:

Despre ,,Caravana Zâmbetelor”

,,Caravana Zâmbetelor” nu se limitează doar la acțiuni punctuale.

Este o mișcare continuă de sprijin pentru copiii bolnavi sau din medii defavorizate.

Succesul acestei asociații stă în dedicarea voluntarilor care contribuie nu doar cu timpul și efortul lor, ci și prin aducerea de sponsorizări și achiziționarea de cadouri.

Oricine poate contribui la această cauză nobilă, fie că este prin voluntariat direct sau sprijin material.

Prin fiecare zâmbet adus pe chipurile copiilor, ,,Caravana Zâmbetelor” nu doar că îi ajută să se recupereze, dar le redă și speranța.

Într-un mediu spitalicesc, unde zilele pot fi lungi și pline de provocări, aceste momente de bucurie sunt un balsam pentru suflet, amintindu-ne tuturor că bunătatea umană este cea mai puternică medicină.

NOR CURIER 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90