Donaris 930 x 122

S.C. Salubritate 2000 S.A.

Pitești. Este obligatoriu! Toți oamenii trebuie să facă așa ceva

Pitești. Este obligatoriu! Toți oamenii trebuie să facă așa ceva

Citiți și: Pitești. Este gratuit pentru toți locuitorii

„Colectarea separată a deșeurilor nu este o opțiune, ci o obligație! Cum colectăm deșeurile din PLASTIC/METAL!

Prin depozitarea altor deșeuri (cartoane, deșeuri reziduale) în containerul destinat plasticului/metalului contaminăm întreaga cantitate de deșeuri colectată, urmând ca aceasta să fie depozitată/preluată la groapa de gunoi ca și deșeu reciclabil în amestec sau, și mai rău, ca și deșeu municipal.

Citiți și: Pitești. De azi este valabil! Serviciu gratuit pentru toată lumea

Reușind, în acest fel, ca din nepăsare și respect, să se ducă în derizoriu munca și implicarea locatarilor care colectează corect deșeurile.

Pitești. Este obligatoriu! Toți oamenii trebuie să facă așa ceva

Municipalitatea piteșteană, prin Salubritate 2000 S.A, continuă informarea și conștientizarea utilizatorilor serviciului de salubrizare, cu privire la modul de colectare separată a deșeurilor.

Prin reciclare dăm deșeurilor o nouă întrebuințare! Colectarea separată a diferitelor tipuri de deșeuri începe din casa fiecăruia dintre noi și este primul pas spre procesul de reciclare. Deșeurile reciclabile din material de tip plastic/metal se colectează în containerul inscripționat corespunzător, de culoarea GALBENĂ.

Exemple: recipiente din plastic (PET-uri), pungi din plastic, folie de plastic folosită ca ambalaj (de exemplu, de la baxurile de apă), caserole din plastic, doze și ambalaje din aluminiu (fără reziduuri alimentare), cutii de conserve și alte recipiente metalice, dopuri din plastic, capace din metal de la borcane etc.

Nu se reciclează la plastic/metal: ambalaje murdare (care nu se pot curăța), tubul de pasta de dinți, deșeuri textile, CD-uri, DVD – uri, deșeuri de echipamente electrice și electronice, baterii, acumulatori, becuri, anvelope, polistiren etc.

Cum precolectăm deșeurile din material de tip plastic/metal?

Le clătim/curățăm cu apă, dacă sunt murdare!

Le presăm cât mai bine posibil, pentru a ocupa cât mai puțin spațiu!

Nu aruncăm recipientele cu resturi de lichid în ele sau murdare!

RECOMANDĂRI:

Reutilizați recipientele din plastic, fără risc asupra sănătății dumneavoastră!

Reutilizați pungile din plastic!

Schimbați-vă obiceiul de a consuma lichide sau hrană în recipiente de unică folosință!

Pentru un Pitești curat este nevoie de muncă în echipă!

TU ai selectat, NOI am colectat!

Pentru orice informații suplimentare sau sesizări, adresați-vă operatorului la următoarele contacte, dispecerat: 0248/636535, tel: 0248/636886, fax: 0248/215308, e-mail: salubritate@gmail.com”, informează societatea.

NOR CURIER 555×222

Comentarii

Un comentariu

  • DA spune:

    La blocurile B40, B41 și B36 de pe str. Baratabia exista doar un container subteran, noi unde sa reciclam, normal ar trebui la acel punct de colectare sa fie toate recipientele de reciclare,cine vine cu gunoiul sa pună în acel loc, hârtie la containerul de hârtie plasticul la plastic etc. Apropo acel container e folosit și de cei care stau la case pe Aleea Herta ei cred ca trebuie sa aibă containere separat cum este pe toate străzile din Pitești.

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90