Kaia 930 x 120

ziua nonviolenței

Piteşti: „Fără violenţă” în şcoli!

Astăzi, la școala nr. 16, Școala Gimnazială I.L. Caragiale din Pitești a fost celebrată Ziua internațională a nonviolenței care este marcată în calendar pe data de 2 octombrie.

Cu această ocazie, elevii și profesorii au promovat mesajul nonviolenţei. Cei mari, cât și cei mici au creat pancarte, desene, afișe cu sloganuri, și s-au unit într-un cerc al nonviolenței.

Noi avem în școală alternativa Step by Step, iar aici lucrăm foarte mult pe cuvintele pozitive. În fiecare zi îi încurajăm pe copii, în fiecare zi le oferim suport și încredere în ei. Am gândit această activitate cu ajutorul elevilor din ciclul gimnazial.

Ei ne-au dat ideile pentru sloganuri, ne-au dat ideile pentru afișe și am gândit că cei mari îi educă pe cei mici, pentru că cei mici sunt cei care văd exemplul elevilor mai mari și sperăm din tot sufletul că este o activitate de bun augur.”, declară Vasile Mădălina, profesor învățământ primar la Școala Gimnazială I.L. Caragiale din Pitești.

 

În curtea școlii au avut loc numeroase activități. Pe lângă elevi și cadre didactice, la aceste activități au participat și polițiști din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Argeș.

Copiii au avut parte și de un invitat surpriză, Luna, câinele de urmă al IPJ Argeș.

 

Spre bucuria celor mici, împreună cu un polițist instructor, Luna le-a arătat tuturor celor prezenți în curtea școlii tot ce ştie să facă.

Acțiunea este cu atât mai importantă, ținând cont de faptul că adesea, între elevi se ivesc situații tensionate care conduc la fapte de violență. Din acest motiv este important și prielnic ca poliţiştii să vină frecvent în rândul celor mici şi să le explice cum pot fi evitate asemenea situaţii.

555×222  MAIA
570×90 MAIA