930×122 CAPRA 5

evenimente

Pitești. FILSTREET – zi dedicată iubitorilor de poezie

Pitești. FILSTREET – zi dedicată iubitorilor de poezie
Astăzi este cea de-a doua zi în care festivalul FILSTREET se desfășoară în orașul nostru.
Programul de astăzi a fost transmis de municipalitate, pe pagina oficială de Facebook:
,,A doua zi a festivalului FILSTREET – Festivalul internațional de literatură în stradă, ediția I – vă așteaptă, în centrul Piteștiului!
Joi, 8 iunie 2023, a fost prima zi a ediției pilot a Festivalului Internațional de Literatură în Stradă FILSTREET – Pitești.
Publicul iubitor de poezie și muzică este invitat și astăzi, 9 iunie, la evenimentele ce vor avea loc în centrul orașului, astfel:
17:00 – 19:00, la Biblioteca Județeană „Dinicu Golescu” (explanadă):
Expoziție de cărți rare; expoziție de carte cu vânzare.
Expoziție în stradă de desene cu tematică literară;
Recital stradal de poezie; recital muzical;
19:00 – 20:00, Filarmonica Pitești:

Pitești. FILSTREET – zi dedicată iubitorilor de poezie

Vizionare documentar „Ce știe? Ce vrea? Ce-i trebuie?”, un film regizat de Șerban Marinescu după scenariul scriitorului (filosofului și traducătorului) Radu Gabriel Pârvu, despre Constantin Noica și ucenicia de la Păltiniș a tânărului filosof Radu Gabriel Pârvu – personalitate culturală a Piteștiului și a Argeșului.
În prima zi a festivalului – pe lângă evenimentele desfășurate la Centrul Cultural Pitești: masă rotundă „Literatura română postmodernă, perspective.
Postmodernismul în alte literaturi” și lansarea volumului bilingv de poezie „POEME ALESE / POEMAS SELECTOS.” de Germàn A. de la Reza, la care au participat scriitori, critici literari, jurnaliști culturali, publiciști etc. – de la ora 17:00, la Biblioteca Județeană „Dinicu Golescu” a avut loc prima secțiune a festivalului oferită publicului larg: expoziție de cărți rare, expoziție de carte cu vânzare, expoziție – în stradă – de desene cu tematică literară, recital stradal de poezie și recital muzical al elevilor Liceului de Arte „Dinu Lipatti” și ai Centrului Cultural Pitești.
Au luat cuvântul în deschidere, editorul și scriitorul Călin Vlasie, precum și criticul literar Ion Bogdan Lefter.
Scriitorii participanți la festival care au susținut recitalul stradal de poezie au fost: Liviu Ioan Stoiciu, Elena Ștefoi, Simona Popescu, Dimitris Kanellopoulos (Grecia), Romulus Brâncoveanu, Liviu Mățăoanu, John P. Portelli (Malta), Traian Ștef, Ioan Radu Văcărescu, Savu Popa, German A. de la Reza (Mexic), Hristina Doroftei, Gabriela Feceoru, Mircea Bârsilă, Virgil Diaconu, Nicoleta Popa, Florentin Sorescu, Călin Vlasie.
Recitalul elevilor piteșteni a fost susținut de:
Dolofan Denis,vioară: „Baladă” de Ciprian Porumbescu (prof. îndrumător: Stan Aura);
Uță Elisa, nai: ”My heart will go on” (prof. îndrumător: Sandu Gina);
Burtescu Bianca, voce: ”Cry me a river” (prof. îndrumător: Tăbuș Alexandra);
Vișinescu Silvia, voce: „Inimă, nu fi de piatră!” (prof. îndrumător: Tăbuș Alexandra);
Grupul Folk P620 al Centrului Cultural Pitești (Costi Andrei Vlad, Stoenescu Bianca, Mara Ion-Mircea, Diandra Popaiacu, Andrei Bulf), cu piesele: „Eminescu”, „Două mii de ani”, „Vânare de vânt” și „La Steaua”.
Sâmbătă, 10 iunie, va încheia seria de evenimente dedicate publicului, prin Gala Premiilor FILSTREET, ce va avea loc la Filarmonica Pitești, de la ora 17:00.”
Sursă foto: Facebook

Eco moto 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90