930X122 MAIA

cristian gentea

Pitești. Gentea, despre „prieteni” și apelativul „primarul semafor”!

Edilul Piteștiului, Cristian Gentea, vine cu lămuriri referitoare la semafoarele montate în oraș, semafoare de care mulți dintre șoferi se plâng că le îngreunează viața. Deși acestea trebuiau să ajute la fluidizarea și siguranța traficului, mulți conducători auto critică proiectul, acuzând că semafoarele mai mult îi încurcă.

Citiți și: Eveniment dramatic lângă Ramada, Pitești!

Primarul Gentea transmite că proiectul care stă la baza montării acestor semafoare a fost aprobat cu mult înainte ca el să vină la conducerea instituției. În ciuda acestui fapt, tot el s-a pricopsit cu apelativul de „primar semafor”.

Recepția proiectului urmează să fie făcută în iulie 2023, apoi vor urma probe tehnologice până în septembrie. Dacă șoferii vor fi în continuare nemulțumiți, edilul anunță că semafoarele vor rămâne pe poziții, dar vor fi oprite în intersecțiile unde creează probleme.

Citiți și: Pitești. Ce s-a întâmplat în sala de sport întrece orice imaginație! Uluitor!

Cristian Gentea transmite:

„În calitate de „primar semafor”, așa cum mă alintă „prietenii” mei, vreau să lămuresc lucrurile legate și de acest proiect!

Totul a pornit de la un studiu de trafic făcut în 2018, de AV TRANSPORT PLANNING SRL și UTI GRUP SA.

Apoi, Consiliul Local a aprobat prin HCL 462/2018, devizul estimativ în valoare de 35.624.894,5 lei. Atunci a fost aprobat practic proiectul care stă la baza montării acestor semafoare.

Contractul de finanțare s-a semnat în 13.05.2020. Toate acestea, cu mult înainte să vin eu în primărie!

Și noi am aplicat pentru continuarea sistemului de management al traficului, pentru alte 4 loturi din Pitești și am semnat contractul de finanțare în 2023 (cofinanțare 0 lei).

Mai mult, chiar mâine, la ora 11.00, avem întâlnirea cu elaboratorul SF-ului și nu voi fi de acord să se mai introducă noi semafoare, decât acolo unde este absolută nevoie pentru ca sistemul să funcționeze.

Proiectul vechi, cel care văd că nemulțumește, se încheie în iulie 2023, urmând probele tehnologice până în septembrie.

După recepție, dacă nemulțumirile vor persista, deși mie mi se pare că în multe dintre intersecții se circulă bine, semafoarele vor rămâne pe poziții, dar vor fi oprite.

Numai că, dacă vor apărea disfuncționalități în ceea ce privește traficul piteștean, vreau să se știe bine cum stau lucrurile și să nu mai fiu eu „vinovatul de serviciu”!”

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

23 de comentarii

  • un sofer pieton spune:

    Foarte bine ca se pun semafoare. Pietonii nu se mai asigura, se arunca pe trecere fara cea mai mica grija si legea nu le face nimic, conducatorul auto trebuie sa circule cu mare atentie pentru a opri in timp util cateva tone de fiare.
    Si cu masinile in intersectii nesemaforizate este destul de greu pentru multi, nu stiu ce este aia prioritate, cand se da si cui sau pur si simplu nu mai au rabdare in trafic si se baga la nesimtire.
    Dar daca semafoarele ar fi sincronizate ar fi si mai bine. Si mai multa politie in teren, sa-i mai tempereze pe jmekeri.

  • Stoica spune:

    pai si finul dvs care are firma de semafoare?!

  • Anonim spune:

    Măi primar semafor , dacă vrei să faci un bine , poți să le oprești de pe acum !

  • Doricu spune:

    Este si o problema de mediu : – intersectiile si trecerile de pietoni, semafoarele in cascada pentru aceeasi intetsectie, maresc nejustificat timpii de stationare, rezultand in primul rand o crestere a nivelului de poluare.
    Cel mai simplu este sa luati o statie mobila de monitorizare a calitatii aerului si sa compare in timpul functionarii semaforului /semafor oprit..
    Este o cerinta a CE de a reduce emisiile poluante in aglomerarile urbane.

  • Doricu spune:

    Este si o problema de mediu : – intersectiile si trecerile de pietoni, semafoarele in cascada pentru aceeasi intersectie, maresc nejustificat timpii de stationare, rezultand in primul rand o crestere a nivelului de poluare.
    Cel mai simplu este sa luati o statie mobila de monitorizare a calitatii aerului si sa compare in timpul functionarii semaforului /semafor oprit..
    Este o cerinta a CE de a reduce emisiile poluante in aglomerarile urbane.

  • Ionut spune:

    Nu exista piteșteni mei Gentea e primarul Piteștiului,nu al piteștenilor,iar despre mandat ,în timpul lui s a ales praful de Fc.arges, se credea BECALI DE PITESTI,

  • Anonim spune:

    decât sa își găsească scuze mai bine ar apela la persoane competente pt a rezolva situatia: acest nou sistem de semaforizare este un dezastru.
    și multe decizii luate de Primarie sunt dezastruoase.
    primarul semafor este un apelativ cu talc.

  • Costel Preda spune:

    5 ( cinci ! ) semafoare pe Calea București de la Liceul Miu , pînă la Ramada , numai o minte bolnavă poate accepta.

  • Cezar spune:

    Eu îl întreb pe ‘primarul semafor’ cam ce a făcut el de când este edil al Piteștiului? Mă refer la proiecte inițiate de el, căci Sala Polivalentă, noul stadion Nicolae Dobrin, semafoarele vad eu mai nou, parcuri, sali de sport și ce mai este în curs de implementare, nu sunt proiecte inițiate de el. Gentea ce a făcut într-un mandat, că mâine ne cere iarăși votul și nu știm pe ce îl cere? A da, Argesul aproape de liga II. Penibil!

  • un pieton sofer spune:

    este superb sa stai 3 minute la semafor ca pieton

  • Sorin spune:

    orasul Pitesti nu a fost facut pt atatea masini orice bucata de teren a fost transformata in cladiri adica blocuri fara parcari sau negoturi , in lipsa unei artere circulare care sa ocleasca orasul toti care stau la periferii sau zona metropolitana tranziteaza orasul si mai si opresc in locuri pt cumparaturi care deranjeaza traficul apoi avem masini si trei la un apartament si mai aduc si masinile de serviciu acasa asa umplem parcarile apoi semafoarele pt pietoni sunt binevenite pt ca atunci cand astepti la semafor se mai aeriseste traficul si nu se aduna toti in giratorii gramada e o logica acum in intersectii avem intradevar timpi mari de asteptare dar prefer sa astept decat sa ma treaca transpiratiile incercand sa ies din una nesemaforizata faptul ca toti circula cu viteza ar duce la haos bombardierii care nu stiu sa semnalizeze si nu acorda prioritate sunt primii care comenteaza v om avea sisteme moderne de aplicat contraventii cu camere video pt verificat in timp real matricula masini cu camere pt cei care parcheaza urat , radare, sisteme moderne de parcare pt fiecare matricula toate ca in occident …sa va saturati ca nu va convine asa cum suntem …toate acestea se v or face pt suntem indisciplinati iresponsabili si nepasatori .

  • Placuta suedeza spune:

    Tipic pesedist! Daca ceva e nasol, e din vina celor din trecut care l-au obligat pe acest primar sa faca ceva asupra caruia nu avea nicio putere de decizie. Dar cititi cu atentie… Omul vrea doar sa nu mai fie „vinovatul de serviciu”, el n-are nicio opinie personala, nicio solutie, nu cauta colaborarea cu cei competenti ca sa rezove nemultumirile. Le spune oamenilor doar:
    -„…. in gura de nemultumiti, nu e treaba mea sa organizez lucrurile mai bine, sa elimin nemultumirile, treaba mea e sa stau si sa va atrag atentia ca sunteti prosti (cum zicea cand s-a exprimat „Greu cu stiinta de carte…),
    – sau ca sunteti hoti (s-a exprimat cand au disparut niste panselute de pe pod – ce r…hat de primar e ala a carui viziune asupra orasului se opreste asupra unor panselute fara sa faca nimic serios?)
    – sau acum, nu e vina mea cu semafoarele, eu nu am nimic in cap, nicio idee.
    – etc, etc….

  • Nimeni de nicăieri spune:

    Dar „proiectele” cu sensurile unice cu care ne-a omorât și a distrus circulația în toate cartierele…tot de pe timpul vechii administrații sunt? 🤔🤔🤔 că de acelea nu zice nimic.

  • Gogu spune:

    domnule primar va înțeleg nemulțumirea,dar din ce partid faceți parte ?aceste bazaconii au trecut ca hotărâri ale C L? nu știați de ele ca nici de wc public?ar mai fi loc de 20_30 de semafoare în oraș,hai la treaba .copaci când îl talentați?

  • A Pan spune:

    Sunt foarte bine gandite,se circula bine.Se vede ca nu a avut nici o contributie actualul primar cs altfel era dezastru.A

  • Cristi spune:

    Domnule Primar din ce an faceți parte din consiliul local ?
    Când a fost aprobat proiectul făceați parte din consiliul local ?
    Ce ați făcut în acel moment împotriva acestui proiect ?

  • Laur spune:

    a reușit sa creeze un dezastru mare în orașul pitești. o fi mândru de el când sta la semafor??

  • Cornel spune:

    Domnule Primar Gentea , unele semafoare sunt bune , dar ați exagerat cu ele , cum ar fi , Calea București, au apărut si printre blocuri, daca tot le ați pus și ați cheltuit o grămadă de bani, faceți un sistem inteligent, cum e la Cluj de exemplu, sunați acolo și întrebați cum au făcut ei . La noi semafoarele se aprind pe roșu și cand nu e nimeni la trecerea de pietoni , in acel moment se formează coada de mașini degeaba , nu au nici o legătură cu traficul. Sunt puse să fie puse și gata .Nu că le oprim și gata , că de banii aia făceați altceva cu adevărat util . Întâi cred că ar fi bine să gândim de 10 ori și să facem odată nu invers.

  • Vasilescu spune:

    Să îți pui un semafor și la tine pe stradă !

  • Sictir spune:

    Semafoarele sunt f bune, doar ca mai trebuie și culoarea violeta

  • Doina spune:

    Consider ca măsură de semaforizare este binevenita..Consider ca aceste comentarii vin numai din partea șoferilor.

  • Gogu Pintenogu spune:

    Mai nou,de cand sunteti primar,ati mutat Simfonia lalelelor,pe garla…Niciun eveniment in centru… Mandria Pitestiului de juma de secol!Acum Timisoara este orasul lalelelor si Pitestiul al aurolacilor. Politia locala nu vede nimic pe strada mare. Stau pititi in cusca de langa Primarie. Pentru ce-i platim ?Mai doriti un mandat domnule primar ?

  • Sebastian spune:

    Proiectul poate fi mai vechi însă aprobăm așa fără să sa ne asumam? Dansul este mulțumit de traficul de acum? Că șofer/pieton sunt profund nemulțumit. Nici umărătoarele nu mai sunt 🙁

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3