930×122 CAPRA 5

Pitești Half Marathon

Piteşti Half Marathon 2023. Au fost anunțate ultimele detalii pentru cel mai mare maraton din Muntenia

Astăzi, la Primăria Municipiului Pitești a avut loc ședința tehnică pentru mult așteptatul eveniment Pitești Half Marathon, cel mai mare eveniment de alergare pe șosea din oraș. Obiectivul principal al organizării maratonului care va avea loc pe 7 mai este acela de a promova mișcarea în aer liber ca stil de viață.

Citiți și: LIVE, ACUM! Irina Rimes și Zdob și Zdub, show electrizant la Simfonia Lalelelor

Piteşti Half Marathon 2023 va aduce momente inedite

Interesul argeșenilor pentru evenimentul sportiv a fost unul extrem de mare. Doritorii nu au ținut cont de vârstă. Anul acesta, cel mai vârstnic participant are 75 de ani! Mai mult, 30 de participanți au sub 8 ani. Aceștia din urmă vor alerga 600 de metri.

Aflată deja la a patra ediție, competiția Pitești Half Marathon a devenit unul dintre cele mai importante evenimente sportive din regiune. Anul acesta, evenimentul va avea loc pe 7 mai 2023, cu startul în Piața Primăriei, și va include trei probe: 5 km, 10 km și 21 km.

Citiți și: S-a anunțat! Transport gratuit cu autobuzele Publitrans

Competiția este organizată de Pitești Triathlon Team cu sprijinul Primăriei Pitești, care își arată astfel angajamentul față de promovarea unui stil de viață activ și sănătos, și al partenerilor, fără de care acest eveniment nu ar fi posibil. Printre aceștia, se numără atât companii locale, cât și naționale, care susțin evenimentul printr-o implicare activă”, anunță Primăria Pitești.

Probele vor fi desfășurate pe un traseu deloc ușor, care te provoacă să îți întreci limitele. Concurenții la proba de 5 km vor alerga o singură tură a traseului, ce va trece pe strada Victoriei, Bd. I.C. Brătianu, Calea București și retur, în timp ce aceia care s-au înscris la proba de 10 km vor parcurge traseul de 2 ori, iar cei de la 21 km vor parcurge traseul de 4 ori.

Participanții vor primi un tricou tehnic al evenimentului, un număr de concurs personalizat, un chip de cronometrare electronic de unică folosință, o medalie personalizată și acces la punctele de revitalizare de pe traseu și de la finish: apă, fructe, biscuiți, etc, precum și diplome și alte premii.

Piteşti Half Marathon

Piteşti Half Marathon

Probele din cadrul Piteşti Half Marathon vor fi:

  • Semimaraton individual – 21 de km alergare
  • Cros – 10 km alergare
  • Cursa populară – 5 km alergare

Cros copii (sub 16 ani)

  •  sub 8 ani – 300 m
  •  sub 9-12 ani – 600 m
  •  sub 13-15 ani – 1200 m

Concursul va fi considerat ca finalizat de către un concurent atunci când a parcurs în întregime traseul. Timpul maxim pentru finalizarea concursului este de 180 de minute de la start pentru semimaraton și 90 de minute pentru cros.

Ora limită pentru întregul eveniment este ora 12:00, când se va deschide circulația. După deschiderea circulației, fiecare concurent este obligat să părăsească traseul. Pentru a termina concursul, concurenții pot să alerge pe trotuare și să folosească trecerile de pietoni.

În măsura în care condițiile meteo sau orice alți factori externi nu vor permite desfășurarea evenimentului în condiții optime de siguranță pentru participanți, organizatorii își rezervă dreptul de a modifica traseul. Taxele de participare nu vor fi returnate.

Piteşti Half Marathon

Piteşti Half Marathon

Clasamente pe categorii de vârstă:

• 16-30 ani masculin , 16-30 feminin – cros, semimaraton si cursa populară;
• 31-40 masculin, 31-40 feminin – cros, semimaraton si cursa populară;
• 41-50 masculin, 41-50 feminin – cros, semimaraton și cursa populară.
• 50-61 masculin, 50-61 feminin – cros, semimaraton și cursa populară.
• 62+ masculin, 62+ feminin – cros, semimaraton și cursa populară.

Vor fi premiate primele trei locuri la fiecare categorie si primele 3 locuri din clasamentul Open masculin / feminin. Premiile la Open în felul următor: locul 1 400 lei/locul 2 200 lei/ locul 3 150 lei.

Tot în acest context, organizatorii mai anunță că se vor premia primele trei locuri la fiecare categorie si primele 3 locuri din clasamentul Open masculin / feminin. Premiile la Open vor consta in diplome si cupe.

Programul evenimentului este urmatorul:

  • Sâmbătă 6 mai
    14:00 – 17:00 predare kituri participanți Incinta Decathlon Pitești în centrul Supernova Pitești

Duminica 7 mai

  • 8:30 închidere validare înscrieri participanți și ridicarea pachetelor de concurs
  • 9:00 Start Semimaraton/Cros 10km/ Cursa populara 5 km
  • 11:00 Start curse copii
  • 12:30 Închidere traseu alergare și deschidere circulație
  • 12:30 afișare rezultate numai pentru câștigători
  • 13:00 Festivitatea de premiere

Eco moto 555×222

Comentarii

Un comentariu

  • Eleonora spune:

    Să orientați participanții și prin pădurea Trivale, vor fi alergați de câini și vor ajunge mai repede la finish!

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90