930×122 POSADA 5

cristian gentea

Pitești. Investiții de milioane, proiecte de top!

Pitești. Investiții de milioane, proiecte de top!

Citiți și: Pitești: Haos, din această noapte, în Centru! Cât ține coșmarul

Trei școli din Pitești vor avea noi terenuri multifuncționale de sport!

Astăzi, 26 august 2024, municipalitatea piteșteană a predat amplasamentul de lucru constructorului pentru execuția celor trei terenuri de sport multifuncționale care vor fi realizate în incinta școlilor gimnaziale:

Citiți și: Pitești. Scandalos: Aroganță în trafic – Cu TIR-ul pe linie continuă!

-„Nicolae Bălcescu”,

-„Tudor Mușatescu” și

-„Ion Minulescu” din Pitești.

Investiția se face din bugetul local.

Două dintre terenurile multifuncționale au dimensiuni de 13 x 26 de metri – zona de joc („Nicolae Bălcescu”, „Tudor Mușatescu”).

Sunt prevăzute cu zone de siguranță pe latura scurtă de 1,00 m.

Iar pe latura lungă de 1,50 m, astfel încât să permită jocuri de handbal, minifotbal și baschet.

Suprafața de joc va fi sintetică, modulară, din copolimer polipropilenă de înalt impact cu capacitate mare de absorbție a șocurilor.

Acest tip de finisaj – produs din materiale reciclabile 100% – asigură o excelentă protecție a sportivului în cazul impactului.

Are costuri de întreținere foarte reduse datorită suprafeței autodrenante.

Pitești. Investiții de milioane, proiecte de top!

„Marcajele pentru minifotbal și pentru baschet vor fi realizate conform normelor în vigoare.

Și pe fiecare teren se va monta, pe una dintre laturile lungi, câte un coș de baschet cu înălțimea reglabilă de la 1,70 m la 3,05 m, destinat jocului 3×3 jucători.

Terenurile vor fi împrejmuite cu stâlpi metalici pe fundație din beton armat, plasă metalică pe toată lungimea și plasă de protecție textilă rezistentă la UV, ploi și îngheț, în spatele porților.

Accesul pe terenul de sport se va realiza printr-o poartă dublă cu lățimea de 1,95 m și cu înălțimea de 2,00 m.”, precizează municipaltatea.

Valoarea celor două contracte de proiectare și execuţie lucrări este de 513.813,90 de lei inclusiv TVA (Școala Gimnazială „Nicolae Bălcescu”) și, respectiv, de 576.826,64 de lei inclusiv TVA (Școala Gimnazială „Tudor Mușatescu”).

În incinta Școlii Gimnaziale „Ion Minulescu” va fi realizat, de asemenea, un teren de sport multifuncțional.

Acesta va avea dimensiunile spațiului de joc de 20 m x 40 m, cu zone de siguranță pe latura scurtă de 2,00 m, iar pe latura lungă de 1,50 m, astfel încât să permită jocuri de handbal, minifotbal și baschet.

Va beneficia de același tip de finisaj avantajos și de marcaje corespunzătoare, pentru suprafața de joc, iar împrejmuirea se va efectua pe laturile scurte, cu stâlpi metalici cu înălțimea de 4,00 m, pe care se va monta o plasă metalică până la înălțimea de 4,00 m, în spatele porților.

Pe laturile lungi ale terenului se vor monta două panouri cu coșuri de baschet cu înălțimea reglabilă de la 1,70 m la 3,05 m, destinat jocului 3×3 jucători.

Valoarea contractului de proiectare și execuţie lucrări este de 904.622,02 lei inclusiv TVA.

Cu o durată de viață de aproximativ 15 ani, terenurile vor fi realizate de către constructorul SC ATLAS SPORT SRL, termenul de execuție fiind de trei luni de la începerea lucrărilor.

Puteți lăsa comentarii la acest articol pe FACEBOOK, AICI

555×222  MAIA
Pizza Sapori Italia 570 90