Donaris 930 x 122

Liliana Berca

    Pitești. Medic de la Spitalul Județean, reținut pentru că primea bani de la pacienți

    În cursului zilei de astăzi, 09.11.2022, lucrătorii Serviciului Județean Anticorupție Argeș, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeș, au efectuat două percheziții domiciliare la sediul Spitalului Județean de Urgență Pitești, unde își desfășoară activitatea un medic primar, care are calitatea de suspect într-un dosar penal în care se efectuează cercetări pentru săvârșirea infracțiunilor de luare de mită în formă continuată și dare de mită.

    Citiți și: Pitești: Doctorița de la „Județean” care lua bani de la pacienți, ARESTATĂ!

    Până în prezent, din probatoriul administrat, rezultă că medicul a primit de la un număr de cel puțin 20 de persoane, având calitatea de pacienți sau aparținători ai acestora, diferite sume de bani sau bunuri, în legătura cu exercitarea actului medical.

    Față de acesta, s-a dispus măsura reținerii pentru o durată de 24 de ore.

    Pe parcursul cercetărilor, lucrătorii Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Argeș au beneficiat de sprijinul Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române și Brigăzii Operațiuni Speciale Pitești.

    Fot: arhivă ePitești.ro/ descriptiv

    Eco moto 555×222

    Comentarii

    18 comentarii

    • Tudorache Mihai spune:

      De ce nu spuneți numele doctorului? Ce articol e asta?

    • Sorescu Sebi spune:

      Medicul este Liliana Berca diabetolog.
      DNA Pitesti sa mearga si la spitalul orasenesc din Costesti. Este acolo un medic ortoped spagar. Cand intri in biroul lui sta cu banii pe masa de la pacientii anteriori, fara rusine !

    • Ady spune:

      La judetean trebuie retinuti toti. 95% pentru spaga si restul pentru neglijenta si durere mare in partea dorsala fata de problemele celor din ai coror bani sunt platiti. Este o bataie mare de joc. La urgenta daca ai ghinionul sa ajungi esti norocos daca se uita cineva la tine mai devreme de 2-3 ore si asta daca incepi sa pui intrebari, in policlinica nu se respecta absolut nimic, nu tu programari nu tu rand nu tu nimic. Stau oameni in varsta cu orele in picioare pana vine doctorul la serviciu la ora 10.30 cand el are program de la 8, si tot asa.Astia vor sa construiasca un alt spital. Pentru ce? Tot pentru acesti „doctori”? De ce? Sa fie doua locuri in care pot lua spaga si sa si bata joc de pacienti? Partea mai proasta este ca nu avem solutii nici pentru ei nici pentru noi pentru ca o mare parte dintre noi duc lipsa de ani buni de educatie. Asta nu poate sa fie decat ghinionist daca l au retinut doar pe el, sau a suparat pe cineva, altfel nu mi explic.

    • Moldoveanu spune:

      ,,Articol” numai cu numele, aa sa fie ceva!! Fara nume, fara detalii,…… Poti schimba spitalul/functia cu orice institutie publica si obtii ,,n” articole…..si se cheama ca esti ziarist!!

    • ubicus spune:

      Ionela, hotaraste-te: a fost perchezitie domiciliara sau a fost la Spital?

    • Ovidiu spune:

      Eu sunt de părere ca 90% din medici ,asistente și infirmiere primesc bani🤔dar se publica numai când se face câte o reclamație sau plângere…au salarii destul de consistente dar lăcomia ii face sa nu mai realizeze ce fac

    • Iordache Niculina spune:

      F b a facut .trebuiesc arestati de adevaratelea nu numai cu vorbe ..Daca nu ai bani ..morí.. spitalul Judetean este de ras…Daca nu dai bani , nu te baga in seama chiar daca te vede ca morí, nu au deloc suflet in ei..

    • Gaba spune:

      Daca ai ghinionul sa ajungi la urgenta , mori cu zile ,dupa ce astepti ore , si se prezinta o doamna Doctor si iti spune nu ai fata nimic esti in atac de panica si te trimite la psihiatru. Si merge la masa si iti scrie trimiterea catre psihiatrie si converseaza cu infirmiera, este isterica daua dr..cu nu are nimic . Iar tu cu tensiune 21 pleci cum ai venit si ajungi cat poti de repede la Bucuresti, si specialistii din Bucuresti iti spun mare noroc ati avut ca putea’ti murii pe drum. Fac apel la organele abilitate , luati masuri cu acesti „doctori” din Spitalul Judetean Pitesti. Este o rusine cati oameni au murit in acest spital.

    • Tavi spune:

      Prostii…tara arde și baba se …f.. e
      În tara se fura milioane, crima organizata e în floare : droguri,prostituție, trafic de persoane ,etc și altceva nu găsiți decât medici care iau șpagă…

    • Nicoleta spune:

      Putem lua exemplu de Spitalul Orășenesc Mioveni, acolo de ce se poate sa nu se practice mita? Eu personal am fost tratata acolo ( in regim de sputaluzare ) acum câteva zile. Toate cadrele medicale, de la medici pana la infirmiere s-au comportat exemplar fără sa scot 1 leu din buzunar. Toți erau tot un zâmbet, amabili , empatici, atenți la nevoia pacientului fără sa aibă intenția de a primi ceva în schimb de la pacienți. Tot ce voiau era ca pacientul sa fie bine . Deci se poate. Iar noi ca și pacienți trebuie sa nu mai ingaduim aceasta practica. Putem fi recunoscători cadrelor medicale cu un zâmbet, un „mulțumesc ” din suflet, poate o floare.

    • HORIA Crios spune:

      Este ceva care-mi scapă! Dacă mergi cu mașina la Service având probleme, nu dai mecanicului dreptul ca să-ți rezolve problema? Ba dai!!! Atunci dacă merg la medic având probleme de sănătate, nu trebuie să-l faci să se ocupe cu toată atenția de tine? O avea el salariu, dar nimeni nu spune: Ia-mi , Doamne!
      Dacă vreți să știți, la grădinițe sau la creșă se dau bani, deși angajatele de-acolo au salariu!

    • florinalexx spune:

      as vrea sa vad si eu in puscarie un medic, un procuror, un popa, un judecator, un d’asta cu „potential”… n-ai sa vezi. totul e cu suspendare, daca ar fi sa fie. ca deh. daca fac mismasuri cu fonduri apia (ala cu sutana de pe la constanta) si ajung in tribunal, ii afurisesc p-alde da cu ciocanelu’ si gata: alb ca laptele…

    • Liliana Balasoiu spune:

      La Spitalul nou din Mioveni , nimeni nu ia spaga . Tot respectul pt personalul din acest spital.Nu mai zic de cei de la urgente: Foarte buni profesionisti. Se dedica cu tot sufletul lor . Respect maxim pt acesti oameni.

    • Felicitări pentru tot personalul spitalului din Mioveni

    • Florin spune:

      Să li se ridice dreptul de a mai practica medicina , dacă și acum la salariile obținute se bucură la plicul de bani primit de la un amărât !!

    • Andrei spune:

      Peste tot trebuie sa dai spaga.Daca duci masina la reparat mesterii asteapta sa le dai bani,nici nu se apuca pana cand nu dai ceva:) de ce medicii nu pot lua banii daca dai ca respect pentru munca lor?

    • Anonim spune:

      Șpăgarii în alb ! ( mai nou li se spune eroi ) !

    • Mihaela-Stefania Moraru spune:

      Toti medici sunt la fel dai bani traiesti nu dai bani mori ,imi e scarba de ce vremuri traim si de ce se întâmplă in toate spitalele din România, rusine sa va fie sa putreziti toti in inchisoare ,aveti salari din bani nostri ai statului ,si mai vreti si spaga ! RUSINE !

    Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

    EcoMoto 570×90