930×122 CAPRA 5

Piteşti: Medic reclamat că a amenajat terasă cu loc de joacă pe acoperişul clinicii fără autorizație

Piteşti: Medic reclamat că a amenajat terasă cu loc de joacă pe acoperişul clinicii fără autorizație

Medicul stomatolog Teofil Anghelin a fost reclamat la Primărie în legătură cu o construcţie realizată fără autorizație pe terasa clinicii pe care acesta o deține în centrul Piteştiului (zona fostului sediu BancPost).

În imaginile furnizate de reclamant pe adresa redacției ePitești și către Primărie se observă pe terasa clinicii un acoperiş în construcție, precum şi mai multe aparate specifice unui loc de joacă. Acestea au ajuns şi în atenţia municipalităţii, în urma unei reclamații. Primăria Pitești transmite că nu a fost emisă autorizaţie pentru aşa ceva.

Urmare a adresei dvs. înregistrată la primăria Municipiului Piteşti sub nr. de mai sus, vă informăm că în arhiva electronică a Primăriei Municipiului Piteşti nu se regăseşte ca fiind emisă autorizaţie de construire pe numele Dr. Anghelin pentru închidere terasă mezanin I şi mezanin II la imobilul la care faceţi referinţă (mun. Piteşti, nr.15, bl. E3A, sc. A-F)”, se arată în răspunsul Primăriei, Direcţia Arhitect Şef, Serviciul Urbanism. Răspunsul Primăriei este semnat de către primarul orașului, Cristian Gentea, arhitectul șef, Cătălin Ghiță, și șeful serviciului urbanism, Cristian Glogojeanu.

Contactat de ePiteşti, medicul stomatolog Teofil Anghelin precizează că a fost retrasă construcţia iniţială, iar cea care există în forma actuală nu necesită autorizaţie: o pergolă.

Reclamaţia se referă la o terasă pe o suprafaţă circulabilă, un acoperiş, iar acel acoperiş a fost sprijinit de faţada blocului. Ulterior, le-am cerut acordul proprietarilor (nu au fost de acord), iar acum ne-am retras cu pergola respectivă la 60 de centimetri de suprafaţa blocului.

Automat, dintr-o construcţie care se supune unei autorizaţii se transformă într-o construcţie denumită pergolă pentru care nu este necesară autorizaţie, conform Art. 50. Deci lucrurile sunt mai mult decât simple. Într-adevăr, a existat un certificat de urbanism pentru acea terasă, iar acea terasă, neprimind acordul vecinilor, a fost desfiinţată. Nu m-a amendat absolut nimeni. Mă „amendează” nişte vecini cu care nu am ajuns la o concluzie, dar asta e partea a doua. Asta nu înseamnă că nu se pot face construcţii. Se numeşte pergolă, nu se supune autorizării„, ne-a declarat medicul.

Reţinem, aşadar, că terasa care făcea obiectul reclamaţiei a fost desfiinţată. Totuşi, la solicitarea ePiteşti către Primărie cu privire la măsurile întreprinse, am aflat că antreprenorul ar urma să fie amendat.

Cristina Munteanu, purtător de cuvânt în cadrul Primăriei Piteşti, precizează:

Polițiștii locali au fost în control la clinica medicală săptămana trecută, vineri (10 decembrie 2021).

S-a întocmit de către departamentul specializat din Poliția Locală Pitești un proces verbal de constatare şi sancţionare a contravenţiilor. În conformitatea cu Legea 50/1991, privind autorizarea executării lucrărilor de construcţii, amenda este de la 1.000 la 100.000 de lei. În acest moment se va stabili cuantumul amenzii. Arhitectul şef va stabili acest aspect.”

Medicul susţine că Primăria nici nu a venit în control.

Nu ştiu pe ce bază, deocamdată nu mi-a venit absolut nimic. Au venit doar cei de la Poliţie, li s-a explicat, au constatat, Primăria încă nu a venit în control.”

Rămâne, aşadar, de urmărit cum se va soluţiona această situaţie.

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90