New Profesional Consult 930 x 122

trafic nord

Pitești. Nesimțire mare! Șoferul unui Duster își bate joc de zeci de oameni în trafic

Traficul din Pitești este unul aglomerat, dar șoferii nesimțiți îl fac deseori insuportabil.

Citiți și: Măsură de ultim moment pentru traficul infernal din Nord

Un astfel de caz este și cel despre care vom vorbi astăzi, respectiv despre un șofer care s-a crezut mai șmecher decât toată lumea care aștepta la semafor, băgându-se în față și sfindându-i fără nicio urmă de bun simț pe ceilalți conducători auto care așteptau civilizați la „stop”!

S-a întâmplat vineri seara, la semafoarele din Nord, la intersecția bulevardului Nicolae Bălcescu cu strada Mircea Eliade

Așa cum era firesc, odată cu semaforizarea inteligentă, municipalitatea a decis să fluidizeze traficul pe axul central. Inevitabil, cei care vor să facă stânga spre Mircea Eliade și Găvana (Kaufland) au mai mult de așteptat până să vireze.

Un aspect important: semaforizarea inteligentă este în curs de implementare în oraș, încă se lucrează la acest proiect, drept urmare există timpi de așteptare destul de mari în trafic. 

Revenind la întâmplarea noastră: Un șofer ne-a semnalt un caz revoltător, care dă dovadă de multă nesimțire în trafic!

Altfel nu putem numi acest comportament. Astfel, după ce a prins de TREI ori roșu la acest semafor, când mai avea o singură mașină în față, de pe banda din dreapta care duce spre Bascov vine un șofer cu un Duster care taie linia continuă și se bagă în față pentru a face virajul la stânga!

Ce a făcut acest șofer se numește: „Depășirea coloanei de mașini aflată la semafor în staționare și virarea fără drept”.

Dincolo de faptul că o asemenea manevră este ilegală și se lasă cu permis suspendat și amendă pe măsură, nesimțirea șoferului, căci tupeu nu îi putem spune, este uriașă!

Practic, își bate joc de toți ceilalți participanți la trafic care respectă regulile.

O astfel de situație nu este singulară! Din păcate, sunt mulți alți șoferi care fac la fel și nu doar aici, ci în multe alte zone ale orașului.

Acest grobianism merită să fie sancționat aspru, pentru că respectul în trafic este esențial pentru siguranța tuturor!

Sunt foarte mulți oameni care sunt convins că îi vor lua apărarea, „că poate se grăbea”, „ că poate avea o urgență”, „că de ce facem rău postând asemenea știre”, „că, că, că”!

Ei bine, vă spun că nu are vreo scuză! Cel puțin din punctul de vedere al unui șofer care respectă regulile în 99% dintre cazuri! 

Toți ne grăbim, toți vrem să ajungem la destinație cât mai repede, dar asta nu înseamnă că îi luăm peste picior pe toți participanții la trafic pentru a ne fi nouă bine!

Când vom învăța în viața asta să nu ne mai lăsăm prostiți pe față de asemenea indivizi care se consideră mai cu moț, poate copiii noștri vor avea o șansă la o viață mai bună printre oameni civilizați!

Poate veți spune că e un exemplu minor, că așa se întâmplă mereu! Și? E normal? De la lucrurile mici se pot construi lucruri mari. De la hârtia pe care nu o mai arunci pe jos sau mucul de țigară, până la „atenția” pe care o dăm pentru un serviciu care ar trebuă să fie gratis, de aici încep toate lucrurile care ar trebui să fie normale!

Oare dacă acel șofer era în altă țară, mai avea curajul să facă acea manevră? Cu siguranță, NU!

Așadar, luați atitudine când vedeți că ceva nu este în regulă, poate vom mai avea o șansă pentru viitorul copiilor noștri!

Iată și imaginile VIDEO, cu mențiunea ca la început filmarea este dată pe modul rapid:

 

Așteptăm comentariile voastre!

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

9 comentarii

  • Anonim spune:

    Poate invoca faptul că: din spate venea o ambulanță și i-a făcut loc mergând înainte , el așteptând mai în spate să se încadreze în coloană; este din altă localitate și nu a știut să se încadreze corect, coada era formată de la semaforul anterior.
    Du-te în Craiovei la Centrul Militar și ai să vezi câți de pe banda întâi merg înainte spre Târg. Aș sta o săptămână și umplu bugetul Primăriei cu amenzi. Sau câți blochează prima bandă, la vulcanizări, după Mathaus.

  • Ancutza spune:

    Se așteaptă BMW-urile prietenului neamț și atunci poliția poate patrula în orașul care fabrică Dacia. Să vezi ce îi aleargă cu consum de 15l/100km, 7trepte și automată! Se fluidizează și zona Nord și Vivo și tot Trivale.

  • Anonim spune:

    Chestia asta se intampla la fiecare 4-5 minute in locul acela, fiindca la orele de varf, cand se intoarce lumea acasa de la serviciu mai ales, coloana care face la stanga pe Eliade este imensa – semaforul care permite accesul pe Eliade este setat pentru prea putine secunde, pot trece maxim 10-12 masini pe un „verde”.
    PS – Si nu, nu exista nicio semaforizare inteligenta in oras. Inteligent ar insemna sa se coreleze semafoarele in cascada, sa se acorde mai mult timp de „verde” acolo unde se creeaza coloane prea lungi, sa se permita cu prioritate intrarea in cartiere, lucru care inseamna iesire din traficul aglomerat, etc. „Desteptul” de Gentea a inteles ca „semaforizare inteligenta” inseamna sa puna semafoare din 20 in 20 de metri, cat mai multe… Atata poate…

  • Mihai Dumitru spune:

    Domnule anonim, î-ți aduc la cunoștința că la sensul de la Rompetrol Craiovei, prima banda când vii dinspre Cercul Militar nu mai este pentru încadrare obligatorie la dreapta, (marcajele au fost șterse).Se poate merge spre târg și de pe banda unu, se intră în sens pe trei benzi, și se iese spre târg tot pe trei benzi. Probabil ești unul din cei care decid să își facă dreptate singuri și să taie fața celor care vin pe banda unu spre târg, „sa îi învețe el minte”

  • pieton cu trotineta electrica spune:

    Nea Mihai Dumitru, ai dreptate doar cu faptul ca nu mai sunt marcajele cu obigatoriu dreapta, de fapt acolo nu au fost niciodata. Cel de pe banda unu trebuie sa acorde prioritate celui de pe banda doi. In intersectie are o linie curba care-i arata ca banda lui face dreapta, este intrerupta deci o poate calca. Dar numai dupa ce il lasa pe cel din stanga lui sa mearga inainte. Nu uita ca in acel giratoriu sunt DOAR DOUA benzi.
    Fa manevra si loveste pe careva sa vedem ce zice politia, ca noi nu suntem abilitati.
    In plus, unde deja este marcajul cu obligatoriu dreapta tot inainte se merge in giratorii.

  • Catalin spune:

    Hahaha…..semaforizare inteligentă ????!!!

  • oaianeagra spune:

    Ce noutate.. In tara asta ai impresia ca 50% sunt Giboni si nu oameni. Pai ia sa vedeti ce se intampla la fiecare giratoriu, mai exact cei care se incadreaza pentru a face dreapta (a iesi din sens) merg tot inainte, inclusiv autobuzele si masinile de politie. Stai civilizat pe banda, astepti in rand si ii vezi cum trec pe langa tine si merg inainte. In tara asta toti se grabesc, (unde nu se stie) de asta si depasiri periculoase si tot. Te uiti la fetele lor si ii vezi ca sunt asa satisfacuti.. Deci oameni buni, atata timp cat oamenii legii si restul fac asa ceva ,nu se va schimba nimic.

  • Mihai Dumitru spune:

    Domnul cu trotineta… 1. Când nu apăruseră înca trotinetele, banda despre care vorbim era marcata cu obligatoriu dreapta spre Razboieni, cu linie continua în sens pt banda unu spre dreapta și două benzi în sens spre târg
    2. Acum sunt trei benzi în sens, se iese tot în trei benzi spre târg, fiecare cu banda lui…despre ce proritate vorbim? Daca ai trotineta încarcată dă o fugă și convingete…

  • Anonim spune:

    @ domnul cu trotineta – Cel de pe banda unu poate sa mearga fie la dreapta fie inainte, cu conditia sa dea prioritate celor care sunt deja in sensul giratoriu. Daca vreun idiot merge inainte si nu se asigura ca a cedat trecerea celor din giratoriu e problema lui, o sa ramana fara permis daca intra cineva in el sau il vede un politist. Iar ce spui tu, ca ala de pe banda 1 trebuie sa ii acorde prioritate celui de pe banda 2, e o prostie, daca amandoi intra in acelasi timp in giratoriu, nu s-a inventat prioritatea de stanga. Daca ala de pe banda doi voia s-o ia mai linistit la dreapta trebuia sa se incadreze mai devreme pe banda 1, asa trebuie sa semnalizeze, sa astepte pana nu mai trece nimeni pe banda 1, pentru ca, practic, el paraseste a doua banda din giratoriu si iese din giratoriu trecand peste banda 1 a giratoriului. Si in giratoriu trebuie sa semnalizezi si sa dai prioritate cand te muti de pe o banda pe alta.

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90