New Profesional Consult 930 x 122

comisia de circulație

Pitești: Noi decizii privind traficul din oraș

În ședința Comisiei de sistematizare a circulației rutiere și pietonale organizată joi, 8 septembrie 2022, au fost analizate, avizate sau respinse următoarele propuneri:

Citiți și: Pitești. Veste excepțională! Toată lumea se va bucura

1. În ședința comisiei de circulație din data de 05.07.2022, la punctul 24, a fost avizată instituirea sensului unic pe strada Bibescu Vodă. De la punerea în aplicare și până în prezent s-a constatat că se formează blocaje la accesurile dinspre străzile Bibescu Vodă și Exercițiu și, în acest context, se propune revenirea la dublu sens printre blocurile A și P2, respectiv printre C și P4d, conform planului anexă.

AVIZAT

Citiți și: Intervenție surprinzătoare la grădiniță, în Pitești

2. Amplasarea de indicatoare cu semnificația „Oprirea interzisă”, pe carosabilul străzii Bibescu Vodă, în fața blocului P4.

RESPINS

3. Instituirea sensului unic pe strada Traian, pe tronsonul cuprins între intersecțiile cu străzile Despot Vodă și Vasile Lupu, cu circulație auto dinspre strada Despot Vodă.

AVIZAT

4. În ședința comisiei de circulație din 26.07.2022, la punctul 3, a fost avizată mutarea trecerii pentru pietoni de pe carosabilul Bulevardul Petrochimiștilor la intersecția cu Aleea Petru Poni, din fața blocului B6, la blocul B5a, pentru a facilita ieșirea autovehiculelor dinspre viitorul complex comercial Kaufland. Se propune și amplasarea unui semafor cu buton la trecerea nou înființată.

RESPINS

5. Amplasarea unui limitator de viteză pe carosabilul Intrării Grigore Grădișteanu.

RESPINS

6. Amplasarea de limitatoare de viteză pe carosabilul străzii Războieni, pe tronsonul cuprins între intersecțiile cu străzile Nicolae Dobrin și Izvorului.

RESPINS

7. Montarea de semafoare cu buton la trecerea de pietoni de pe carosabilul Bulevardului Libertății, la intersecția cu strada Bradului.

AVIZAT

8. Amplasarea unui limitator de viteză pe carosabilul străzii Victoriei, la numărul 27.

RESPINS

9. Amplasarea unui limitator de viteză pe carosabilul străzii Constantin Brâncoveanu, unul în fața blocului D1 și altul în spatele blocului D1, pe strada Țepeș Vodă

RESPINS

10. Instituirea sensului unic de circulație pe strada Pasajul Scărilor din cartierul Trivale, cu circulație dinspre strada Frasinului, spre Bulevardului Libertății.

RESPINS

11. Montarea de indicatoare cu semnificația „Interzis în ambele sensuri”, pe Aleea Ioan Andrieșescu.

AVIZAT

12. În adresa nr. 46562/01.09.2022, dl. viceprimar Mihai Ioan Mihăilescu solicită, în contextul strategiei municipalității de încurajare a utilizării transportului alternativ, modificarea semnalizării rutiere orizontală în zona trecerilor de pietoni, de pe străzile de categoriile I și a II-a, din intersecțiile semaforizate unde se poate efectua virajul la stânga, prin distanțarea liniei de oprire la 3 m față de trecerea pentru pietoni, pentru a se putea crea un spațiu de stocare a bicicletelor care efectuează virajul.

AVIZAT (se va implementa la o intersecție care va stabilită ulterior)

13. Prin adresa nr. 47924/08.09.2022, se solicită reanalizarea pct. 12, din ședința din 05.07.2022, cu privire la asigurarea accesului auto și a fluenței traficului, în condiții de siguranță la intersecția Bulevardului Petrochimiștilor cu Aleea Petru Poni ( la fosta autobază Prundu), pentru soluția adoptată atunci – „sistematizarea intersecției Bulevardului Petrochimiștilor cu Aleea Petru Poni se va face păstrându-se modelul actual, respectiv cu patru benzi pe Bulevardul Petrochimiștilor, câte două pe sens. La ieșirea de pe Aleea Petru Poni, autovehiculele vor fi direcționate obligatoriu la dreapta.”

Soluția propusă acum este menținerea a patru benzi pe Bulevardul Petrochimiștilor, semaforizarea intersecției dându-se astfel posibilitatea ieșirii atât către dreapta cât și către stânga de pe Aleea Petru Poni și amenajarea unei treceri pentru pietoni în fața blocului B5a, conform planului anexă.

RESPINS

14. Montarea unui semafor electric pe Calea Craiovei, la intersecția cu strada Tineretului, în dreptul bl. 25, sens către strada Prelungirea Craiovei, pentru asigurarea fluenței traficului rutier pe strada Tineretului.

AVIZAT

15. Montarea unui semafor electric pe strada Gheorghe Șincai, la intersecția cu strada Sânta Vineri, pentru asigurarea fluenței traficului rutier pe strada Sfânta Vineri, cât și pe strada Costache Negri.

AVIZAT

16. Montarea unui indicator rutier cu semnificația „Interzis a vira la dreapta” pe strada Tineretului, la intersecția cu prima alee de acces din parcarea Complex Negoiu, sens de mers dinspre strada Augustin Z.N. Pop, către calea Craiovei, respectiv montarea indicatorului rutier cu semnificația „Înainte sau la dreapta” pe strada Tineretului, la intersecția cu prima alee de acces din parcarea Complex Negoiu, sensul de mers dinspre strada Smârdan către Calea Craiovei.

AVIZAT

17. Montarea unui indicator rutier cu semnificația „Drum îngustat pe partea dreaptă” pe strada Nicolae Dobrin, segmentul de drum din zona bisericii Sf. Gheorghe II.

AVIZAT

18. La intersecția străzilor Eroilor cu Exercițiu, se propune ca pe Bulevardul Eroilor, pe urcare, înaintea trecerii pentru pietoni, să se traseze un marcaj hașurat de 3 metri ținând astfel autovehiculele ce așteaptă la semafor mai în spate, pentru a da posibilitatea autobuzelor care vin din direcția Războieni spre Centru, să efectueze virajul în condiții de siguranță.

AVIZAT

Foto principal: desciptiv

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

3 comentarii

  • Nita Ioana spune:

    Pe Nicolae Balcescu ati montat 15 semafoare, daca mergem pe jos ajungem mai repede la destinatie.Cand cobor de la Sp Judetean indicatorul arata rosu si verde intermitent la dreapta.Acolo doar dreapta se poate face, dupa care culoare ma iau ? Eu sunt ametita de cate semafoare ati pus in Nord.Parerea mea ca era mai bine inainte.Cred ca cei din comisie nu au activitate si monteaza semafoare.Am intrecut Militariul din Bucuresti la nr de semafoare. RUSINE!!!

  • Cristian spune:

    Deci toate propunerile in care s-au cerut semafoare sunt avizate cat o fi frate șpagă la uti . Ne poate spune și nouă iubitul nostru drag și ajută doamne fara alt mandat în viitor costurile unui semafor de la cumpărare până la montaj inclusiv cat a costat?

  • Costel spune:

    Sunt idioți. Au pus semaforul ala nou în nord la intersecția Bd. Nicolae Bălcescu cu calea bascov fără rost, bani sparți. Oricum mașinile care veneau din centru stătea la rosu și cei din gavana făceau stânga când era semaforul ala rosu. Trebuiau făcute 3 benzi acolo, dar nu cum sunt acuma, făcute de niște oligofreni. Benzile 1 și 2 trebuie sa fie continue și sa meargă spre centru și din ele sa se desprindă banda 3 sa facă stanga.
    Avuma banda 1 se face în doua, iar banda doi te obliga la stânga. Idem este și jos la jandarmerie. Băieții ăștia au ochelari de cal, nu logica de șofer. După câteva luni de haos, revin de ce era înainte, dar cu nervii șoferilor întinși la maxim.
    Orice propunere din partea cetățenilor le dau flit băieții ăștia, deși la ei singurul neuron pe care îl au e în concediu și ala.
    Cred ca într-o noapte iau o bidinea și le desenez dungile pe asfalt altfel sa vadă și ei ce înseamnă circulație dirijata corect

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3