930×122 CAPRA 5

centrul cultural pitești

Pitești. Noi evenimente inedite la Centrul Cultural

Pitești. Noi evenimente inedite la Centrul Cultural

Citiți și: Câștigătorii unui important concurs și-au primit azi premiile

Centrul Cultural Pitești organizează, în perioada 25-29 septembrie 2023, noi evenimente cultural-educative și de dezvoltare personală, care pot fi urmărite online, pe pagina oficială de Facebook a instituției, și pe site-ul oficial (www.centrul-cultural-pitesti.ro), acțiuni la care publicul are acces în limita locurilor disponibile.

Iată care sunt acestea:

Dezbaterea cu tema „Despre educația lingvistică”, în cadrul proiectului cultural-educativ „Adolescenți și Mentori”, coordonat de criticul literar, scriitoarea și profesoara de limba și literatura română Magda Grigore, având-o invitată pe Mona Șerban, profesoară de limba engleză și manager al unei școlii de limbi străine din Pitești, eveniment care va avea loc luni, 25 septembrie, de la ora 14.00, în Sala Ars Nova de la Casa Cărții.

Dezbaterea cu tema „Doctrine Juridice și Teoreticieni ai Dreptului. Paul Negulescu și George Alexianu”, în cadrul proiectului cultural-educativ „Cultură și Credință în Societatea Contemporană”, coordonat de conf. univ. dr. Marius Andreescu, eveniment care va avea loc luni, 25 septembrie, de la ora 15.00, în Sala Ars Nova de la Casa Cărții.

Citiți și: Simfonia Lalelelor: Spectacolul continuă! Concert extraordinar acum, în Luncă

Pitești. Noi evenimente inedite la Centrul Cultural

Prelegerea cu tema „Anul cultural Cantemir: Descrierea Moldovei”, în cadrul proiectului cultural-educativ „Istorie și Istorii cu Marin Toma”, coordonat de redactorul-șef al revistei-document „Restituiri Pitești”, dr. în istorie Marin Toma, eveniment care va avea loc live, pe pagina oficială de Facebook a Centrului Cultural Pitești, luni, 25 septembrie, de la ora 20.00.

Prelegerea cu tema „Amenajarea spațiului de lucru pentru o mai mare prosperitate”, în cadrul proiectului de dezvoltare personală sub genericul „Călătorie în Științe Neconvenționale – Feng Shui”, susținut de Sorin Dinu, specialist în Feng Shui, eveniment care va avea loc marți, 26 septembrie, de la ora 13.00, în Sala Ars Nova de la Casa Cărții.

Dialogul cu tema “Trecutul viitor al poeziei”, în cadrul proiectului sub genericul „Personalități Culturale Piteștene”, coordonat de scriitorul Jean Dumitrașcu, avându-l invitat pe Spiridon Voinescu, poet, jurnalist, eveniment care se va desfășura marți, 26 septembrie, de la ora 15.00, în Sala Ars Nova de la Casa Cărții.

„Medalion cultural cu Stelian Necșoi”, coordonat de scriitorul, artistul plastic, cantautorul, profesorul de limba și literatura franceză Stelian Necșoi, avându-l invitat pe Gheorghe Cancel, promotor cultural, eveniment care va avea loc marți, 26 septembrie, de la ora 17.00, în Sala Ars Nova de la Casa Cărții.

Prelegerea cu tema „Un an și jumătate de război în Ucraina”, susținută de istoricul Ștefan Dumitrache, viceprimarul municipiului Curtea de Argeș, eveniment care va avea loc miercuri, 27 septembrie, de la ora 12.00, în Sala Ars Nova de la Casa Cărții.

Spectacolul de folclor „Tradiții Muntenești”, coordonat de profesorul de canto popular Valentin Grigorescu, miercuri, 27 septembrie, de la ora 17.00, în Piața Primăriei Municipiului Pitești.

Concert de pian sub genericul “De la jocul și cântecul popular la Iosif Ivanovici și George Enescu”, susținut de Camelia Pavlenco, prof. univ. dr. la Universitatea Națională de Muzică București, și de Diana Spânu Dănilă, profesoară la Colegiul Național “George Enescu” din București, joi, 28 septembrie, de la ora 17.00, în Sala Ars Nova de la Casa Cărții. Evenimentul se desfășoară sub egida Fundației literare „Liviu Rebreanu”, în cadrul proiectului cultural-educativ „Confluențe literare”, coordonat de scriitoarea Allora Albulescu, profesoară de limba și literatura română și franceză.

Dialogul cu tema „Tipul constituțional predominant Kapha Dosha”, în cadrul proiectului de dezvoltare personală „Ayurveda, calea către Sine, descoperire, acceptare și vindecare”, coordonat de promotorul cultural Maria Sorial, având-o invitată pe Laura-Simona Ilie, medic, cercetător medical, nutriționist, practicant Ayurveda, joi, 28 septembrie, de la ora 18.00, în Sala Ars Nova de la Casa Cărții.

Dezbaterea cu tema „Literatura Exilului”, în cadrul Clubului literar-artistic „Mona Vâlceanu”, coordonat de editorul, scriitoarea și profesoara de limba și literatura română Maria Mona Vâlceanu, vineri, 29 septembrie, de la ora 12.30, în Sala Ars Nova de la Casa Cărții.

555×222 grota rece

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3