New Profesional Consult 930 x 122

centrul cultural pitești

Pitești. Noi evenimente la Centrul Cultural

Pitești. Noi evenimente la Centrul Cultural

Citiți și: Câștigătorii unui important concurs și-au primit azi premiile

Centrul Cultural Pitești organizează, în perioada 28 august – 1 septembrie 2023, noi evenimente cultural-educative și de dezvoltare personală, care pot fi urmărite online, pe pagina oficială de Facebook a instituției, și pe site-ul oficial (www.centrul-cultural-pitesti.ro), acțiuni la care publicul are acces în limita locurilor disponibile:

Prelegerea cu tema „23 August

Prelegerea cu tema „23 August”, susținută de istoricul Ștefan Dumitrache, viceprimarul municipiului Curtea de Argeș, eveniment care va avea loc luni, 28 august, de la ora 12:00, în Sala Ars Nova de la Casa Cărții.

Citiți și: Simfonia Lalelelor: Spectacolul continuă! Concert extraordinar acum, în Luncă

Dialogul cu tema „De la Ucenicie la Măiestrie în Arta Dirijorală”

Dialogul cu tema „De la Ucenicie la Măiestrie în Arta Dirijorală”, în cadrul proiectului „Personalități Culturale Piteștene”, coordonat de scriitorul Jean Dumitrașcu, avându-l invitat pe dirijorul Tiberiu Dragoș Oprea, eveniment care se va desfășura luni, 28 august, de la ora 15:00, în Sala Ars Nova de la Casa Cărții.

Vernisajul Expoziției Taberei Naționale de Creație Plastică – Pictură, Grafică Pitești, ediția a VIII-a

Vernisajul Expoziției Taberei Naționale de Creație Plastică – Pictură, Grafică Pitești, ediția a VIII-a, eveniment care va avea loc luni, 28 august, de la ora 16:00, în Holul Primăriei Municipiului Pitești.

La tabăra organizată de Primăria Municipiului Pitești, prin Centrul Cultural Pitești, în parteneriat cu Uniunea Artiștilor Plastici din România – Filiala Pitești, curator Daniel Preduț, președintele U.A.P.R. Pitești, participă șase artiști plastici consacrați: Alexandru Nicolae Ispas din Alba Iulia, Gheorghe Mosorescu din Brăila, Sorin Dumitrescu Mihăești din Pitești, Nicoleta-Cristina Cărare din Bacău, Ammar Alnahhas, cetățean român de origine siriană, stabilit la București, Florentina Carmen Ilinca Chițan, din Bacău.

La vernisaj va participa și criticul de artă Ana Amelia Dincă pentru a susține o prelegere tematică.

Lansarea volumului de poezie cu titlul „Stăpâna vieții mele”

Lansarea volumului de poezie cu titlul „Stăpâna vieții mele”, în cadrul proiectului „Medalion Cultural cu Stelian Necșoi”, eveniment care va avea loc luni, 28 august, de la ora 18:00, în Sala Ars Nova de la Casa Cărții.

Prelegerea cu tema „Anul cultural Cantemir: Istoria creșterii și descreșterii Imperiului Otoman

Prelegerea cu tema „Anul cultural Cantemir: Istoria creșterii și descreșterii Imperiului Otoman”, în cadrul proiectului cultural-educativ „Istorie și Istorii cu Marin Toma”, coordonat de redactorul-șef al revistei-document „Restituiri Pitești”, dr. în istorie Marin Toma, eveniment care se va desfășura live, pe pagina oficială de Facebook a Centrului Cultural Pitești, luni, 28 august, de la ora 20:00.

Lansarea cărții cu titlul ,,Epoca Postmodernismului – Riscuri, Vulnerabilități, Progres”

Lansarea cărții cu titlul ,,Epoca Postmodernismului – Riscuri, Vulnerabilități, Progres”, de Marius Andreescu, eveniment editorial în cadrul proiectului cultural-educativ sub genericul „Confluențe Literare”, coordonat de scriitoarea și profesoara de limba și literatura română Allora Albulescu, marți, 29 august, de la ora 15:00, în Sala Ars Nova de la Casa Cărții. Proiectul se desfășoară sub egida Fundației literare „Liviu Rebreanu”.

Dezbaterea cu tema „Tipul constituțional Vata Dosha”

Dezbaterea cu tema „Tipul constituțional Vata Dosha”, în cadrul proiectului „Ayurveda, calea către descoperire, acceptare, vindecare”, coordonat de promotorul cultural Maria Sorial, având-o invitată pe Laura Ilie, medic nutriționist, practicant Ayurveda, marți, 29 august, de la ora 17:00, în Sala Ars Nova de la Casa Cărții.

Lectură publică în cadrul Clubului „Cafeneaua literară”

Lectură publică în cadrul Clubului „Cafeneaua literară”, coordonat de poetul Virgil Diaconu, directorul revistei de cultură „Cafeneaua literară”, miercuri, 30 august, de la ora 11:00, în Sala Multifuncțională de la Casa Cărții.

Recital de folclor și dialog tematic

Recital de folclor și dialog tematic, în cadrul proiectului „De la Vâlcea la Pitești”, coordonat de interpreta de folclor Tatiana Mărcoianu, având-o invitată pe Aurelia Costache, meșter popular de costume tradiționale românești, miercuri, 30 august, de la ora 15:00, în Sala Ars Nova de la Casa Cărții.

Dezbaterea cu tema „Pasiune și dăruire”

Dezbaterea cu tema „Pasiune și dăruire”, în cadrul proiectului cultural-educativ sub genericul „Adolescenți și Mentori”, coordonat de criticul literar, scriitoarea și profesoara de limba și literatura română Magda Grigore, având-o invitată pe Adelina Zamfir, specializată în muzică contemporană, profesor de educație muzicală și instructor muzical al Grupului Vocal “Bujorei de munte”, din comuna Corbi, eveniment care va avea loc miercuri, 30 august, de la ora 17:00, în Sala Ars Nova de la Casa Cărții.

Simpozionul cu tema „Ziua Limbii Române”

Simpozionul cu tema „Ziua Limbii Române”, coordonat de editorul, scriitoarea și profesoara de limba și literatura română Maria Mona Vâlceanu, eveniment care va avea loc joi, 31 august, de la ora 17:00, în Sala Ars Nova de la Casa Cărții.

Eco moto 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3