Donaris 930 x 122

filme

Pitești. Noutate absolută în Lunca Argeșului! Bucurie enormă pentru toată lumea

Pitești. Noutate absolută în Lunca Argeșului! Bucurie enormă pentru toată lumea

Citiți și: LIVE, ACUM! Irina Rimes și Zdob și Zdub, show electrizant la Simfonia Lalelelor

Primăria Municipiului Pitești, prin Centrul Cultural Pitești și prin Serviciul Public de Exploatare a Patrimoniului Municipiului Pitești, sprijină evenimentul „FilmFest ADE Pitești”, organizat de către Asociația „Acționăm. Dăruim. Educăm.” Pitești, în Parcul „Lunca Argeșului”, în cele patru weekenduri ale lunii august.

Astfel, în fiecare sâmbătă a lunii curente – serile de 5, 12, 19 și 26 august – vizitatorii parcului și iubitorii de cinema în aer liber se vor bucura de proiecții cinematografice oferite în zona verde dintre hamace și scenă, începând cu ora 20:30. Filmele selectate pentru acest proiect sunt pelicule lansate recent (2022 – 2023) și care au fost recunoscute la nivel internațional pentru calitățile lor artistice, dar și pentru valoarea mesajelor pe care le transmit.

Citiți și: S-a anunțat! Transport gratuit cu autobuzele Publitrans

Programul celor patru seri de film este următorul:

-5 august: „Aftersun – A fost odată ca o vară” – dramă (2022)

Sophie, o fetiță de 11 ani, se bucură din plin de timpul petrecut cu tatăl ei iubitor și idealist, Calum (Paul Mescal), într-una din rarele lor vacanțe. În vreme ce lumea adolescenței se ivește la orizont, Calum se luptă singur cu greutățile vieții din afara rolului de tată. Douăzeci de ani mai târziu, amintirile dragi ale lui Sophie din acea ultimă vacanță împreună sunt adunate într-un zguduitor portret al relației lor. Prin ele, devenim martori la încercarea ei de a împăca imaginea tatălui pe care o cunoștea cu cea care îi rămăsese străină, transpusă în superbul și copleșitorul debut al lui Charlotte Wells – scenaristă și regizoare a filmului.

-12 august: „Ultima noapte – L’ultima notte di Amore” – dramă, thriller (2023)

Pitești. Noutate absolută în Lunca Argeșului! Bucurie enormă pentru toată lumea

Lansat internațional la Berlinale anul acesta, filmul „Ultima noapte” este plasat în orașul Milano de astăzi, unde Franco Amore (Pierfrancesco Favino) este un polițist care, cu o seară înainte de pensionarea lui, trebuie să investigheze o crimă.

Pitești. Noutate absolută în Lunca Argeșului! Bucurie enormă pentru toată lumea

„Scopul meu final a fost să spun această poveste ca o pildă religioasă, ca un avertisment pentru cei care își trădează felul lor de a fi cu scopul de a urmări amăgirea unei vieți mai bune.

Este un film dedicat celor ce se încăpățânează să rămână buni. Oameni precum Franco Amore. Sau precum tata.” – Andrea di Stefano, regizor „L’ultima notte di Amore”.

-19 august: „Străjerii Deltei” – film de aventură cu și pentru copii (2022)

Premiat pentru cel mai bun scenariu la Nature & Tourism Film Festival din Germania, filmul lui Liviu Mărghidan este al doilea din seria „Străjerii” – un film pentru copii, luminos, un „Cireșarii” din zilele noastre.

Aflați într-o tabără în Delta Dunării pentru a-şi însuşi tehnici de supraviețuire în mijlocul naturii, dar şi pentru a învăța despre tainele kayaking-ului și despre importanța acțiunilor de ecologizare, un grup de copii cu vârste între 6 şi 12 ani descoperă că natura şi peştii sunt puşi în pericol de către doi braconieri pe care decid să îi oprească.

Așadar, la răsăritul soarelui, înainte ca adulții să se trezească, micii detectivi se echipează şi pleacă pe furiş în căutarea celor doi „răufăcători”. Călătoria lor se transformă într-o adevărată misiune polițistă cu final fericit.

Pitești. Noutate absolută în Lunca Argeșului! Bucurie enormă pentru toată lumea

-26 august: „Un beau matin – O dimineață minunată” – dramă romantică (2022)

O poveste despre familie, dragoste şi speranţă, cu Léa Seydoux şi Melvil Poupaud în rolurile principale, filmul a avut premiera la Festivalul de Film de la Cannes 2022, unde a câştigat Premiul Europa Cinemas Label pentru Cel mai bun film european.

Prezent în cinematografele românești din martie 2023, filmul descrie, cu empatie şi umanitate, toate piesele şi momentele mici care alcătuiesc o viaţă.

Sandra este o tânără mamă care îşi creşte singură fiica, încercând să jongleze responsabilităţile socio-familiale cu nevoile personale.

Marea provocare din viaţa familiei este tratamentul tatălui Sandrei, Georg, care suferă de o boală neuro-degenerativă.

Dar iată că Sandra îl reîntâlneşte pe Clément, un vechi amic cu care nu s-a mai văzut de mult şi, deşi el are o relaţie stabilă, între cei doi se înfiripă o poveste de dragoste.

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90