New Profesional Consult 930 x 122

centru

Pitești. O angajată DGASPC ar fi înjurat și amenințat cu bătaia două fete

Pitești. Angajată DGASPC ar fi înjurat și amenințat cu bătaia două fete

Citiți și: Gentea anunță o nouă investiție majoră în Pitești!

„Polițiștii Biroului de Investigații Criminale Pitești au continuat cercetările într-un dosar penal aflat sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, privind săvârșirea infracțiunii de purtare abuzivă.

Din cercetări s-a stabilit că, în cursul lunii iunie 2023, o femeie de 43 de ani, angajată a unei instituții de ocrotire a minorilor, ar fi adresat injurii și amenințări cu acte de violență față de două minore, beneficiare ale unor măsuri de protecție socială în locația respectivă.

Citiți și: Flagrant delict! Tânăr de 25 de ani, fapte greu de imaginat

În urma administrării probatoriului, în ziua de 04 august a.c., față de femeia în cauză a fost dispusă, de către Parchetul de pe lângă Judecătoria Pitești, cercetarea sub măsura preventivă a controlului judiciar pentru 60 de zile”, a informat astăzi Poliția Argeș.

Potrivit informațiilor ePitești, ar fi vorba despre o fostă angjată a Centrului de Tip Familial din Găvana. Femeia ar fi demisionat de curând din funcție.

Pitești. Angajată DGASPC ar fi înjurat și amenințat cu bătaia două fete

Pe de altă parte, IPJ Argeș mai transmite și:

„În același context, având în vedere informațiile apărute în spațiul public, cu trimitere la un minor de 17 ani, beneficiar al unor măsuri de protecție socială, la aceeași locație, pentru corecta informare a opiniei publice, Compartimentul de Relații Publice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Argeș este abilitat să transmită următoarele:

În ziua de 16 iunie a.c., polițiștii Biroului de Investigații Criminale Pitești, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, au continuat cercetările în mai multe dosare penale, privind săvârșirea infracțiunilor de loviri sau alte violențe, violarea vieții private, precum și amenințare, iar în urma administrării probatoriului, l-au reținut pe minorul în cauză.

Din cercetări s-a stabilit că minorul ar fi agresat alți doi minori, instituționalizați în același centru.

Pitești. Angajată DGASPC ar fi înjurat și amenințat cu bătaia două fete

De asemenea, cel în cauză ar fi amenințat cu acte de violență și distrugeri, două angajate ale centrului.

După administrarea probatoriului, minorul de 17 ani a fost reținut pentru 24 de ore, pe bază de ordonanță, ulterior fiind dispusă cercetarea acestuia sub măsura preventivă de control judiciar pentru 60 de zile, printre obligațiile stabilite fiind și cele de a nu se apropia la mai puțin de 100 metri, respectiv de a nu lua legătura, direct sau indirect, cu persoanele vătămate sau cu matorii.

Facem precizarea că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție”.

Amănunte despre subiect puteți afla și AICI.

Foto: Descriptiv

NOR CURIER 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90