930×122 CAPRA 5

Arges

Pitești: O șoferiță de 42 de ani a dat peste cap aparatul etilotest

O șoferiță de 42 de ani, din Pitești, a dat peste cap etilotestul Poliției, în acest weekend, atunci când a fost oprită în trafic pentru testare. Femeia conducea un autoturism pe str. Nicolae Labiș din municipiu.

Citiți și: Pitești. Accident grav lângă „Cornul Vânătorului”! Un începător și-a făcut praf mașina

În urma testării a rezultat faptul că șoferița avea o valoare mai mare de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat.

IPJ Argeș precizează:

Citiți și: Oficial. Timpul de așteptare la proba de traseu, redus considerabil

„În ziua de 07 august a.c., polițiștii din cadrul Biroului Rutier Pitești au depistat o femeie de 42 de ani, din Pitești, care conducea un autoturism pe str. Nicolae Labiș din Pitești, în timp ce se afla sub influența alcoolului.

Având în vedere că în urma testării cu aparatul etilotest a rezultat o valoare mai mare decât limita de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat, femeia a fost condusă la o unitate medicală, în vederea recoltării de probe biologice de sânge, pentru stabilirea alcoolemiei.

În cauză a fost întocmit dosar penal conform art. 336 din Codul Penal, iar permisul de conducere a fost reținut, fiind eliberată dovadă înlocuitoare fără drept de circulație.”

Femeia nu a fost singurul conducător auto care a făcut astfel de isprăvi penale în trafic.

Mai mulți șoferi au fost surprinși băuți la volan în acest weekend, în Argeș.

„ – În ziua de 07 august a.c., polițiștii din cadrul Biroului Rutier Pitești au depistat un bărbat de 46 de ani, din Bradu, care conducea un autoturism, pe DJ 659, în timp ce se afla sub influența alcoolului.

Având în vedere că în urma testării cu aparatul etilotest a rezultat o valoare mai mare decât limita de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat, bărbatul a fost condus la o unitate medicală, în vederea recoltării de probe biologice de sânge, pentru stabilirea alcoolemiei.

În cauză a fost întocmit dosar penal conform art. 336 din Codul Penal, iar permisul de conducere a fost reținut, fiind eliberată dovadă înlocuitoare fără drept de circulație.

– Polițiștii din cadrul Biroului Rutier Câmpulung au depistat un bărbat de 54 de ani, din Boteni, care conducea un moped, pe raza localității de domiciliu, fiind sub influența alcoolului.

În urma testării cu aparatul etilotest, acesta a indicat o valoare mai mare decât limita de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat, însă bărbatul a refuzat transportul la o unitate medicală pentru recoltare de probe biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei.

De asemenea, în urma verificărilor efectuate de polițiști, a reieșit faptul că cel în cauză nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule, iar mopedul nu era înregistrat sau înmatriculat.

În cauză a fost întocmit dosar penal conform art. 334, 335 și 337 din Codul Penal, iar cercetările continuă, pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care fapta a fost săvârșită.

– Polițiștii din cadrul Biroului Rutier Câmpulung au depistat un bărbat de 36 de ani, din Văleni, județul Dâmbovița, care conducea un motociclu, pe DN 73 D, pe raza localității Boteni, fără a poseda permis de conducere.

În urma testării cu aparatul etilotest, acesta a indicat o valoare mai mică decât limita de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat.

De asemenea, în urma verificărilor efectuate de polițiști, a reieșit faptul că motociclul nu era înmatriculat sau înregistrat, iar plăcuța de înmatriculare era atribuită altui vehicul.

În cauză a fost întocmit dosar penal conform art. 334 și 335 din Codul Penal, iar cercetările continuă, pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care fapta a fost săvârșită.”, mai precizează IPJ Argeș.

În acest sfârșit de săptămână, polițiștii rutieri au continuat activitățile având ca obiectiv cel al depistării, atât a conducătorilor auto, care conduc vehicule sub influența alcoolului sau a substanțelor cu efect psihoactiv, cât și a persoanelor care dețin sau consumă substanțe interzise.

Zilnic, polițiștii rutieri au fost la datorie, pe drumurile publice din județ, efectuând verificări în trafic, în vederea identificării conducătorilor auto care nu respectă regulile de circulație pe drumurile publice, folosind în acest sens aparatele RADAR, DrugTest și etilotest.

Ca urmare a abaterilor constatate, polițiștii rutieri argeșeni au aplicat peste 200 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproximativ 65.000 de lei.

Totodată au fost reținute, în vederea suspendării dreptului de circulație, 35 de permise de conducere și au fost retrase 15 certificate de înmatriculare.

De asemenea, în perioada 05-07 august a.c., polițiștii argeșeni au efectuat 11 testări cu aparatele Drugtest, context în care nu au fost depistate persoane conducând sub influența substanțelor cu efect psihoactiv.

Foto principal: descriptiv

555×222 grota rece

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

SMART KIDS 570×90