NOR CURIER 930X122

achiziţie

Pitești. Oamenii sunt și vor fi spionați din toate părțile

Pitești. Oamenii sunt și vor fi spionați din toate unghiurile

Citiți și: Simfonia Lalelelor, luată cu asalt de polițiștii locali. Sancțiuni usturătoare

,,Nu mă vede nimeni, decât Dumnezeu!” Era o afirmație valabilă odinioară. În marile orașe nu mai e posibil. Așa e în lumea largă și așa va fi și la Pitești. Deja există 216 camere video, funcționale, conectate la sistemul video al Poliției Locale.

Obiective supravegheate

La marile intersecții, pe multe artere intens circulate, în vecinătatea unităților de învățământ, a unor instituții publice și a diverselor edificii. Camerele video sunt instalate în diverse locuri. Chiar și Strada Mare este împânzită cu aparatură de acest gen.

Citiți și: Intervenție surprinzătoare la grădiniță, în Pitești

Tot mai violenți

La nivel național infracționalitatea este în creștere, agresivitatea verbală și fizică, de asemenea. Mai ales a adolescenților, în general a tinerilor. Disciplina în trafic este relativă, fiind mai mult un deziderat. Cu atât mai mare este necesitatea acestor dispozitive de înregistrare a imaginilor.

Insuficiente

Piteștenii au văzut cum de la un an la altul, au apărut tot mai multe camere video stradale. Sunt 216 în tot orașul. Însă insuficiente. Drept urmare, Primăria a demarat procedurile pentru achiziționarea altora.

Pitești. Oamenii sunt și vor fi spionați din toate unghiurile

Încă 120

Ion Ciurescu, director general adjunct al Poliției locale Pitești, a precizat în exclusivitate pentru ePitești:

,,Primăria va mai cumpăra încă 120 camere.

În total vor fi 336! Eu cred că până la sfârșitul anului le vom avea montate, puse în funcțiune până la data de 1 decembrie.

Desigur, Poliția Locală va fi și mai eficientă decât până acum pentru că ne va ajuta și tehnica din dotare. Vedem ce este în neregulă și conform legii, unde ține de competențele noastre, intervenim.”

De folos anchetatorilor

Din punctul de vedere al oamenilor legii faptul că pot vedea ,,tot ce mișcă-n” Pitești, este ceva benefic. Mai ales acolo unde se comit infracțiuni. Imaginile captate sunt de un real folos pentru anchetele Poliției naționale, eventual pentru procurori etc.

Se intervine urgent

Dar și Poliția locală poate trimite îndată echipaje acolo unde e cazul.

,,De exemplu dacă se vede live pe ecran la centrul nostru de monitorizare, că este distrus mobilierul urban.

Sau dacă dintr-o mașină se descarcă la un container resturi de la materiale de construcție.

Și-n multe și diverse alte situații, intervenim!” după cum afirmă directorul-adjunct Ion Ciurescu.

 

Disconfort

Pentru sporirea gradului lor de siguranță, cetățenii vor aprecia eforturile administrației locale. Dar unii dintre ei pot resimți un anume disconfort psihic. Faptul că Piteștiul devine un spațiu de tip Big Brother în care orice se filmează și înregistrează, este discutabil.

,,Ochii” autorităților

,,Nu ne vede decât Dumnezeu.” Vorba din bătrâni este desuetă.

La Pitești, în toate zonele și pe multe dintre străzi, cetățenii, până să fie învăluiți de privirea din cer a Demiurgului, sunt cuprinși de ,,ochii” cu rotire și zoom ai autorităților.

Foto: descriptiv/Arhivă/ePitești.ro

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

2 comentarii

  • Eleonora spune:

    Cu toate aceste sisteme de supraveghere se pare că totuși cineva doarme în bocanci, din moment ce orice cetățean poate observa fără să aibă ochelari de vedere că este o mare dezordine in acest oraș, începând cu centrul, pe unde mișună cerșetorii și cunoscuții hoți din buzunare și continuând cu cartierele, unde fiecare face ce îl taie capul, fie zi, fie noapte! Așa că sistemele de supraveghere există pentru că cineva a încasat bani frumoși din astfel de afaceri! Cât despre Poliția Locală Pitești , scuze, mi s-a terminat inspirația!

  • Emil Iordachescu spune:

    Perfect de acord. Eu nu am mai văzut localii prin cartiere la prevenție de când eram mic.

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3