New Profesional Consult 930 x 122

centru

Pitești. Parcare mai scumpă în Centru

Pitești. Parcare mai scumpă în Centru

Citiți și: Șofer imobilizat în trafic. Era căutat în toată lumea, dar l-au prins în Argeș

Un proiect care îi vizează pe șoferi va fi supus la vot în cadrul ședinței de Consiliu Local ce va avea loc pe data de 25 ianuarie.

Este vorba despre aprobarea noilor tarife pentru utilizarea parcării supraterane de la blocurile E3a, E3b, E3c, din zona centrală a municipiului. Este parcarea din vecinătatea bisericii Mavrodolu.

Citiți și: Tot ce e mai frumos în lume este la SIMFONIE!

De altfel, inițiativa a fost și în dezbatere publică.

Potrivit proiectului de hotărâre, noile tarife pentru utilizarea parcării supraterane ,,Bloc E3a, E3B, E3c – Zona Centrală” ar urma să fie:

– 3 lei/oră/ autoturism;

– 400 lei/autoturism – abonament trimestrial;

– 800 lei/autoturism –  abonament semestrial;

– 1600 lei/autoturism – abonament anual;

– 300 lei/autoturism – abonament trimestrial riveran;

– 600 lei/autoturism – abonament semestrial riveran;

– 1200 lei/autoturism – abonament anual riveran.

Tarifele menționate includ TVA.

Propunerea modificării taxei pentru parcare are la bază faptul că tarifele utilizate în prezent, respectiv 2 lei/ora/autoturism, precum și cele pe abonamente, au fost stabilite în anul 2017.

Și nu mai acoperă costurile ocazionate de gestionarea parcării supraterane cu pricina.

Astfel, potrivit proiectului, de la aprobarea tarifelor actuale (stabilite în 2017) au crescut costurile ,,cu serviciile de salubritate, de reparații, de marcare, de montare și întreținere a panourilor de presemnalizare a parcărilor, serviciile de întreținere și mentenanță a sistemelor de parcare automate, serviciile de întreținere a echipamentelor din dotare, procurarea de echipamente de control și acces etc.”

În proiect se menționează că, prin investițiile efectuate în sistemul de monitorizare și gestionare centralizată a spațiilor de parcare, se va putea urmări în timp real gradul de ocupare a locurilor.

Totodată, se consideră că prin stabilirea noilor tarife vor fi aduse venituri mai mari la bugetul local, locurile de parcare vor fi utilizate inteligent și se va reduce presiunea pe lipsa de locuri de parcare din zona centrală.

Dacă va fi aprobat proiectul, hotărârea va intra în vigoare la data de 01.04.2024

NOR CURIER 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90