Donaris 930 x 122

observator astronomic

Pitești. Premieră NAȚIONALĂ la Școala „Matei Basarab” din Găvana

Astăzi, între orele 17-18, la Școala Gimnazială „Matei Basarab” din Pitești, unitate de învățământ condusă de profesoul Elena Odă, se inaugurează primul observator astronomic școlar și un laborator multimedia interdisciplinar.

Citiți și: Pitești. Moment istoric, marcat de emoție, la Școala „Matei Basarab”

Este vorba despre un proiect interdisiplinar de inițiere în astronomie și științe spațiale „ABCerul”. Inițiativa colectivului de la Școala „Matei Basarab” este unicată, proiectul fiind realizat în premieră națională.

Citiți și: Școala Gimnazială „Matei Basarab” din Pitești participă la Campionatul Reciclării

De precizat că proiecte similare s-au desfășurat, însă în instituții culturale de tip muzeal din Galați, Baia Mare și Bacău și în observatorul astronomic al Colegiului Național „Vasile Lucaciu” din Baia Mare.

„Invitat de onoare este drd. Ovidiu Tercu, astronom și coordonatorul observatorului astronomic al Complexului Muzeal de Științe ale Naturii <<Răsvan Angheluță>> Galați.

Vor fi prezentate echipamentele de observație astronomică și de mediu, echipamentele de prezentare și de analiză a datelor colectate de observatorul astronomic”, se arată într-un comunicat de presă.

După inaugurarea observatorului astronomic, în curtea unității de învățământ, la Școala Gimnazială „Matei Basarab” va avea loc și o conferință de presă, în intervalul orar 18-19, iar apoi, până la ora 22, se vor organiza grupuri de observație (cu binocluri și telescop tip Dobson și tip refractor) și concursuri tematice pe terenul de sport exterior al școlii.

Printre specialiștii care le vor vorbi celor prezenți despre astronomie se numără și lector dr. Remus Petre Cîrstea, mediator științific de planetariu, voluntar în cadrul proiectului.

Proiectul este finanțat de asociația de părinți a școlii piteștene.

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90