New Profesional Consult 930 x 122

expropriere terenuri

Pitești. Primăria expropriază terenuri private și plătește. Ce vrea să realizeze

Pitești. Primăria expropriază terenuri private și plătește. Ce vrea să realizeze

Citiți și: Gentea: „Am avut o discuție cu proprietarul terenului, sperăm că vom rezolva!”

Astăzi, 14 martie, Consiliul Local Pitești se întrunește într-o ședință extraordinară de îndată. În cadrul întrunirii urmează să se discute, iar ulterior să se supună la vot, 6 proiect de hotărâre.

Unul dintre aceste proiecte vizează ”declanșarea procedurii de expropriere a unor imobile proprietate privată pentru realizarea obiectivului de investiții de utilitate publică de interes local ”Modernizare stradă Nicolae Iorga”.

Potrivit proiectului, suprafața ocupată definitiv de lucrările proiectate este de 6217 mp. Aceasta include partea carosabilă, racordările cu străzile laterale, trotuarele și accesul la proprietăți.

Primăria expropriază terenuri private și plătește

Pentru a realiza obiectivul de investiții, este necesară exproprierea unor suprafețe de teren. Astfel, strada Nicolae Iorga va face legătura între strada Profesor Ion Angelescu şi Strada Victor Slăvescu.

Concret, este vorba despre două suprafețe de tren care urmează să fie expropriate.

Vorbim despre o suprafață de 234 mp, care aparține unei societăți private. Iar cea de-a doua suprafață, de 103 mp, aparține unei persoane fizice.

Conform rapoartelor de evaluare, valoarea despăgubirilor este de 57.100 lei, defalcată astfel:

– 46.800 lei pentru terenul intravilan în suprafață de 234 mp;

– 10.300 lei pentru terenul intravilan în suprafață de 103 mp.

Exproprierea reprezintă operațiunea juridică prin care statul și unitățile administrativ-teritoriale efectuează o trecere forțată a unui bun din proprietatea privată a unei persoane fizice sau juridice în proprietatea publică, cu scopul executării unor lucrări de utilitate publică.

În situația în care părțile implicate nu reușesc să se înțeleagă cu privire la cuantumul despăgubirilor, neînțelegerea va fi soluționată de către instanță.

555×222 grota rece

Comentarii

5 comentarii

  • Elena spune:

    Si de la L-uri pana la Lisa sunt doar cateva de expropriat

  • Gabriela spune:

    Se modernizează toată strada Nicolae Iorga, sau numai o jumătate din ea? Cand ne „vizitează” Apa Canal, ne lasă ca amintire, câte-o groapă acoperită de mântuială cu câteva lopeți de pământ /nisip …Mă întreb uneori, locuiesc intr-o reședință de județ sau la Hatcarau Poplaca!

  • Victor spune:

    NUMAI IN CARTIERUL TODOR VLADIMIRESCU NU VINE PRIMARUL SA VADA LUCRARILAE CARE SE FAC PT MOL PITEȘTI CRE AFECTEZA 2 GOSPODARI CARE NU MAI POT IESI DIN CURTE CU COPII DIN CAUZA CA POT CADEA IN SANTURILE LASATE DE LUCRATORII DE LA MOL .IN ALATA ORDINE DE IDEI SANT UIMIT CUM PRIMARIA SI APA CANAL NE REFUZA ACCEPTUL DE BRANSARE LA RETEUA DE CANAL A ORAȘULUI MOTIVAND CA PENTRU A NE BRANSA NI SE CERE O SUMA FORTE MARE DE BANII IN SCHIMB PT MOL PITESTI SE POTE FACE SI IMPOSIBILUL

  • Cris spune:

    Știu că este vb de bani publici pentru exproprieri și că modernizări trebuiesc clar făcute dar să plătească corect,prețul pieței.Adica ca și cum ar fi o persoana fizica care cumpără.Nu e corect fata de cetățeanul proprietar.Poate eu am avut intenția să construiesc ceva (sa deschid o afacere pe terenul ăla care creează locuri de muncă și bani la buget) și am dat 100€/mp și tu Primărie/Guvern a-mi dai jumătate că așa vrei tu ,acoperit de legi strâmbe făcute de niste…..?Este mult mai rău ca pe vremea lui ceasca și la noi va fi mult mai rău ca în Rusia daca pica UE și daca nu se trezesc românii la realitate !!

  • Director Mimi spune:

    Angajații apă canal lucrează după ce salarii au. De cîți bani atîta pește.Peste tot s-a pus la salariu, numai lor li s-a luat. Așa că votați PSD și nu vă mai plângeți.

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3